Nu vă conformați acestui veac, ci lăsați-vă transformați prin reînnoirea minții voastre, ca să puteți discerne care este voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută și desăvârșită.
Romani 12:2, NTR

De fiecare dată când purtam nemaipomeniții mei pantofi noi, gândul mă ducea la un mic defect de fabricație. Cum au putut să facă niște pantofi cu o culoare atât de frumoasă, eleganți și confortabili și să nu se gândească la acest amănunt? Pantofii mei aveau ceva care nu doar că mă deranja, ci îmi și provoca răni.

Pantofii aveau niște șireturi ornamentale cu capete metalice foarte șic. Doar că aveau un defect: după câțiva pași, aceste capete metalice, după ce se mișcau puțin stânga-dreapta, intrau între pantof și picior și rămâneau acolo. Nicio tehnică de mers nu le-a putut schimba mișcarea. Odată ajunse acolo, nu mai ieșeau și provocau răni. Puteam să rezolv problema doar dacă mă opream, mă aplecam și le scoteam din pantofi. Acest lucru aducea ușurare pentru doar câțiva pași. O adevărată pacoste! Mă gândeam: Să returnez pantofii producătorului și să solicit restituirea banilor? Returul pantofilor provoacă dureri de cap, așa că, din moment ce munca mea nu necesita prea mult mers pe jos, am suportat disconfortul. Timp de trei luni! Apoi s-a schimbat ceva. Nu, producătorii nu au mi-au trimis o pereche nouă, mai bună. Doar m-am întrebat: „Ce pot să fac ca să îndepărtez neajunsul?” Astfel, am încercat un alt mod de legare a șireturilor. Am făcut nod dublu, capetele scurtându-se, deși nu era ceva ce să-mi placă. Însă a funcționat! Această schimbarea în tehnica de legare a șireturilor a transformat complet experiența purtării acelor pantofi: acele capete metalice nu au mai ajuns niciodată să se blocheze în pantofi și să-mi producă răni.

Acest succes „răsunător” mi-a ridicat niște întrebări: În ce alte moduri de a face lucruri – sau modele de gândire sau relații – sunt blocată, făcându-mi fac viața chinuitoare și nelăsându-mă să mă bucur din plin de tot ce am?Mă gândesc că sufăr din cauza unei persoane, cu toate că eu am puterea să schimb lucrurile?

Voi ce părere aveți? Dați și voi vina pe alții, așa cum am făcut eu?

Transformarea voastră, ca și a mea, poate să înceapă prin punerea unor întrebări: De ce procedez în felul acesta? Cum altfel pot să gândesc despre un anumit neajuns? Pot să procedez altfel pentru ca relația mea cu acea persoană să fie mai bună? De ce nu? Apoi ascultați răspunsul – Dumnezeu dorește să vă reînnoiască mintea.

Danijela Schubert

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO