Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!
Psalmii 103:2

Deși toți suntem binecuvântați zilnic de Dumnezeu, nu toți ne aducem aminte să-L lăudăm pentru toate îndurările Lui. Nerecunoștința și uitarea bunătății și îndurării lui Dumnezeu vin prea ușor. Împăratul David ne avertizează să nu facem așa. De ce nu trebuie să uităm de Dumnezeu? David ne avertizează să nu uităm de El, pentru că ne iartă păcatele și ne vindecă bolile, este Răscumpărătorul nostru, ne oferă mila Sa. Doar El este Cel care poate să ne elibereze și să-i judece pe cei care ne persecută (vezi Psalmii 103:3-6).

Cel rău a fost prima ființă care a manifestat nerecunoștință față de Dumnezeu și a uitat bunătatea și îndurarea Lui (vezi Isaia 14:12-15; Ezechiel 28:11-18; Apocalipsa 12:7-10). Aceleași două păcatele au dictat adesea alegerile făcute de evrei, atunci când Dumnezeu a continuat să-i conducă cu credincioșie spre țara făgăduită (vezi Exodul 17:1-6; Exodul 32; Iosua 7; Judecătorii 3, 4). Totuși, ori de câte ori poporul Israel își amintea că Dumnezeu este Susținătorul, Eliberatorul și Sursa binecuvântărilor lor, Dumnezeu îl binecuvânta.

Fiind Israelul spiritual de astăzi, noi nu trebuie să-i îngăduim celui rău să procedeze cu noi așa cum a procedat cu poporul Israel din vechime. Sub inspirația lui Dumnezeu, scriitoarea Ellen White ne sfătuiește să nu uităm modul cum a condus Dumnezeu viața noastră. Ea scrie: „Revizuind istoria noastră de până acum și modul cum am înaintat cu fiecare pas până la poziția noastră actuală, pot să spun: Lăudați-L pe Dumnezeu! Când văd ce a făcut Dumnezeu pentru noi, sunt plină de uimire şi de încredere în conducerea Domnului Hristos. Nu avem de ce să ne temem pentru viitor decât dacă vom uita modul în care ne-a călăuzit Domnul. Acum suntem un popor puternic, dacă ne punem încrederea în Domnul, pentru că avem la îndemână adevărurile puternice ale Cuvântului lui Dumnezeu. Avem toate motivele să fim recunoscători.”[1]

Vom trece triumfători cu adevărat peste provocările prezente și viitoare doar dacă ne vom aminti modul cum ne-a condus Dumnezeu până acum și dacă nu vom uita nenumăratele Sale binecuvântări, când ne vom trezi în fiecare dimineață și când ne vom culca în fiecare seară.

Doamne, Te rugăm să ne binecuvântezi și să ne faci biruitori. Ajută-ne ca, pe parcursul zilei, să ne amintim de Tine și de modul cum ne-ai condus și să-Ți fim recunoscători pentru aceasta. În numele lui Domnului Isus, amin!

 

[1] Ellen G. White, Mărturii pentru pastori și slujitorii Evangheliei, p. 31, în orig.

Joy Bakaba Igwe

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO