Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.
Matei 21:22

De-a lungul anilor am urmat zeci de diete, dar, după, am pus la locul kilogramele pierdute. În final am decis să fiu mulțumită cu greutatea mea. În fond, familia mă iubea așa cum eram. Totuși, aproape de împlinirea vârstei de șaptesprezece ani, controlul medical anual a descoperit că aveam un nivel crescut de trigliceride și colesterol. De asemenea, mi-am dat seama că respiram greu la urcatul scărilor și că, după ce mergeam o jumătate de oră, mă dureau picioarele.

Știam că ar trebui să fac ceva, dar nu puteam să mai trec printr-o nouă dietă. „Doamne”, m-am rugat eu, „știu că ar trebui să am grijă de corpul pe care mi l-ai dat, dar nu pot să renunț la ce îmi place să mănânc.”

Nu Îl rugasem niciodată pe Dumnezeu să mă ajute cu dependența mea de dulciuri. Nu mi se păruse că era un subiect de rugăciune suficient de important. Totuși, Biblia spune: „Rugați-vă în orice vreme în Duhul, aducând tot felul de rugăciuni și cereri” (Efeseni 6:18, NTR). Aceasta trebuia să însemne că Dumnezeu dorea să audă de la mine tot ce aveam în minte. Nu trebuia să fac economie de rugăciuni în probleme de viață și de moarte.

Știam că nu aș fi putut să-mi schimb de una singură obiceiurile alimentare. Dorința de dulciuri era mai mare decât dorința de alimente sănătoase. Dar era posibil ca Dumnezeu să-mi poată schimba modul de gândire. Am început să mă rog în fiecare zi: „Doamne, ajută-mă să vreau să mă schimb.” Au trecut săptămâni. Am continuat să mănânc tot ce pofteam. De ziua mea, m-am îndopat cu prăjitură cu ciocolată, dar am continuat să mă rog: „Ajută-mă să vreau să mă schimb.” A doua zi am devorat ce a mai rămas din prăjitură, dar am continuat să mă rog.

Câteva săptămâni mai târziu, m-am trezit cu gândul: Vreau să fiu sănătoasă. Doamne, ajută-mă să fac asta. Dumnezeu îmi pregătise inima pentru schimbare, așa că am știut că mă va ajuta să reușesc.

Cu toate că am avut suișurile și coborâșurile mele, rugăciunea zilnică m-a ținut motivată să continui. M-am concentrat pe consumul de alimente sănătoase și pe exerciții, nu pe păstrarea unei diete. La următoarea mea zi de naștere, analizele mele se îmbunătățiseră, iar eu eram într-o formă mai bună decât fusesem mulți ani. Am slăbit, dar mai important, am devenit mai încrezătoare că Domnul ascultă și răspunde la tot ce este în mintea noastră. Este clar că nu trebuie să așteptăm o criză ca să-L chemăm. El ne va ajuta să facem ceea ce nu putem să facem în propriile puteri.

Doamne, Îți mulțumim că ne ajuți să împlinim ce pare să fie imposibil! Amin!

Diana L. Walters

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO