ÎNVĂȚÂND SĂ ACCEPT CALEA LUI – PARTEA 1

De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.
Marcu 11:24

Am crescut crezând că lui Dumnezeu Îi place când mă rog. El mă ascultă mereu și răspunde rugăciunilor mele. Pe măsură ce am îmbătrânit, mi-a fost mai dificil să înțeleg că uneori nu eram pe deplin mulțumită de felul în care răspundea El rugăciunilor mele. Totuși, răspunsurile pe care mi le dă sunt exact ceea ce am nevoie. Dumnezeu știe ce e cel mai bun pentru noi și ne dă exact asta! Adesea, când ne rugăm lui Dumnezeu, avem deja în minte felul în care sperăm să ne răspundă; atât de mult, încât, atunci când nu ne ambalează răspunsul, așa cum vrem noi, suntem devastați. Mi-am amintit acest lucru odată, când am fost implicată într-un accident.

În acea zi, când ieșeam din casă împreună cu tatăl meu, m-am rugat, cerând călăuzirea și protecția lui Dumnezeu pe drum. La urcarea în autoturism, am spus în șoaptă altă rugăciune. Pe drum, m-am rugat din nou în gând, de mai multe ori, pentru protecție, lucru pe care nu îl fac de obicei. Pe drumul de întoarcere spre casă, un autovehicul a intrat pe neașteptate în mașina noastră! Tatăl meu a reușit să scoată mașina de pe șosea, din calea mașinilor care veneau. Atunci mi-au trecut prin minte exact cuvintele acestea:„Doamne! Cum ai putut? Te-am rugat ca să ne protejezi!” Totuși, acea zi a rămas ca o amintire a faptului că Tatăl nostru ceresc știe ce este lucrul cel mai bun pentru noi și ne dă acest „cel mai bun” în orice moment, fie că recunoaștem sau nu.

Am ajuns să accept această zicere: „Când primești ceea ce dorești, aceasta este indicația lui Dumnezeu. Când nu primești ceea ce dorești, aceasta este protecția lui Dumnezeu”. În acel accident, mi-am permis să nu observ că Dumnezeu îmi răspunsese la rugăciune, că mă protejase! Ieșind din mașină, am observat că mașina noastră avea doar o zgârietură pe partea dreaptă, în timp ce mașina cealaltă avea bara de protecție din față complet distrusă, însă fără victime. Priviți la Dumnezeu!

În umblarea noastră creștină, pe măsură ce învățăm să acceptăm calea Lui, să nu uităm că Tatăl nostru ne aude mereu rugăciunile. Ascultă. Răspunde. Uneori spune „nu”, alteori, „da” sau „așteaptă”. Nu există nicio rugăciune sinceră la care să nu răspundă. El ne cunoaște mai bine decât ne cunoaștem noi, știe exact de ce anume avem nevoie și știe când și cum să ne dea. De aceea, când ne răspunde la rugăciune cum s-ar putea nu ne dorim, putem totuși să-I fim recunoscători că ne-a dat, în schimb, ce a fost cel mai bun pentru noi. Cel mai bun al Lui va fi întotdeauna răspunsul!

Renauta Hinds

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO