Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.
Ioan 14:1-3

De ce locuim în case?” Elevii mei de clasa a treia au părut un pic nedumeriți, când le-am pus această întrebare.

Un elev a ridicat mâna și a zis: „E bună întrebarea aceasta. Pentru că Adam și Eva nu locuiau într-o casă, nu-i așa?” Exact acolo voiam să ajung și eu. Astăzi trăim în case din motive de siguranță. Avem nevoie de protecție împotriva vremii neprielnice și a pericolelor. Lucrurile stăteau cu totul diferit în Grădina Edenului, unde totul era în siguranță. Nu exista niciun motiv de îngrijorare.

Domnul Isus a știut că avem nevoie de un loc sigur, și exact acest lucru a promis. În textul de astăzi citim că ne pregătește case în ceruri, ca să locuim împreună cu El. Pot să spun că, în acea dimineață, elevilor mei le-a plăcut acest gând. Totuși, născuți în Elveția, ei nu au tânjit după un astfel de loc, cum o făcuse un alt elev de-ai mei în urmă cu câțiva ani. Predam atunci într-un sat îndepărtat din Filipine. Jomel avea aproape zece ani. Familia lui se număra printre cele mai sărace familii din sat. Casa lor se afla literalmente într-o mlaștină, cu murdărie și gunoi. Sub acoperișul prin care pătrundea apa, casa nu consta decât dintr-o zonă de gătit plină de fum și un planșeu pentru dormit.

Într-o dimineață, vorbeam despre planurile lui Dumnezeu cu noi și despre cum vrea El să ne mântuiască și să locuiască împreună cu noi în ceruri. Copiii învățaseră pe de rost textul din Ioan 14:1-3, și acum discutam pe marginea lui. Când i-am întrebat: „Ce face acum Domnul Isus în ceruri?”, Jomel a sugerat că Isus pregătește „un loc de dormit”. Cât de mult conta pentru el că Dumnezeu pregătește un loc de dormit pentru el! Cred că Jomel a înțeles un lucru foarte important, pe care eu nu am reușit să-l înțeleg, pentru că am tot ce îmi trebuie.

Tânjim noi după locul mai bun pe care ni-l pregătește Dumnezeu? Fie că locuim într-un loc urât, pe care îl detestăm, fie că avem o casă frumoasă, pe care o iubim, Dumnezeu pregătește pentru noi ceva cu mult mai bun. Nici măcar nu ne putem imagina cât de minunat va fi. Eu aștept cu nerăbdare locul de dormit pe care Dumnezeul meu îl pregătește special pentru mine, așa cum a făcut odată pentru Adam și Eva! Lui Dumnezeu I-ar plăcea să pregătească unul și pentru voi, dacă vă veți hotărî să-L lăsați să vă ia cu El. Luați această decizie astăzi!

Simea Kübler

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO