Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt.
Plângerile lui Ieremia 3:22

Călătoria noastră prin viață poate nu este întotdeauna lină, ci cu spini și cu pietre. De aceea nu este de mirare că Biblia ne spune că „toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui” (Eclesiastul 3:1).

Durerea și necazul pot să determine pe cineva să se îndoiască de existența lui Dumnezeu. Totuși, El este sprijinul nostru, este plin de milă și credincios față de noi. Marele amăgitor lucrează fără încetare ca să ne facă să ne simțim singuri prin suferințele cu care ne confruntăm uneori. Totuși, noi putem să ne ținem de făgăduințele lui Dumnezeu, care ne vor ajuta să mergem înainte. „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5).

În toate suferințele, luptele și durerile prin care am fi putut trece – sau cele prin care trecem – Dumnezeu știe toate slăbiciunile și nevoile noastre. El nu ne părăsește, iar atunci când strigăm aude. Când se pare că Dumnezeu răspunde greu, chiar și atunci să ne sprijinim pe El. Eu știu că Dumnezeu este bun. Am avut o experiență prin care am trecut pe lângă moarte, dar Domnul a fost acolo, lângă mine. Eu m-am rugat și El mi-a răspuns. Dacă nu a răspuns încă la o întrebare despre o problemă de-a noastră, El totuși știe decepțiile noastre și este cu noi. Căile Lui nu sunt căile noastre.

Îmi aduc aminte când am completat un test de aptitudini pentru o companie internațională. Numele meu nu era nici pe lista celor admiși, nici pe a acelor respinși. Pur și simplu fusese omis. Acum știu că dacă aș fi primit acel post, aș fi fost prea ocupată ca să-I slujesc lui Dumnezeu. El știe cum să ne împlinească dorințele și nu ne va dezamăgi. Îi sunt recunoscătoare pentru că am învățat să mă încred în El, pentru că m-a susținut. Este important să ne sprijinim de El, pentru că este singurul care ne poate împiedica să cădem. Este posibil ca prietenii să ne dezamăgească, partenerul de viață să ne lase singuri, copiii să ne părăsească. Dar știu că Dumnezeu este lângă noi, ca să ne susțină. Ne va purta prin toate luptele și suferințele.

Dacă El i-a dat un copil Sarei la vârsta de nouăzeci de ani, problema ta nu va fi greu de rezolvat pentru El. Dacă a salvat-o pe prostituata Rahav, poate să te salveze și pe tine. Dacă El a putut reface toate pierderile lui Iov, poate să refacă tot ce ai pierdut, de mai multe ori. Să ne sprijinim pe Dumnezeu și să ne încredem în El. El ne va face fericiți.

Elizabeth Oluwaseun Adebayo

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO