Spune-le lui Roboam, fiul lui Solomon, împăratul lui Iuda, întregii case a lui Iuda şi a lui Beniamin, precum și celor rămași din popor: „Aşa vorbeşte Domnul: (…) de la Mine a venit lucrul acesta.”
1 Împăraţi 12:23,24, NTR

După ce am stat cu chirie doi ani într-un apartament, am considerat că venise vremea să iau în considerare cumpărarea unei case. M-am dus la Domnul în rugăciune pentru călăuzire și am dedicat o zi pentru post și rugăciune.

Câteva zile mai târziu, am văzut un pliant cu anunțuri imobiliare pe holul clădirii în care lucram. Am contactat telefonic agenția imobiliară, am pus întrebări despre detaliile care mă interesau și apoi am decis să merg mai departe. Mi-a fost alocat un agent, o tânără. Parcurgeam săptămânal listele actualizate. Într-o seară, în timp ce vizitam o casă, am avut simțământul clar că aceea era casa mea. I-am împărtășit agentului gândul meu. Totuși, ea m-a încurajat să mai văd și alte case pe care le alesese pentru mine.

Câteva săptămâni mai târziu, am vizitat o altă proprietate și am fost impresionată de unele dintre dotările ei. Totuși, era a doua pe lista mea de preferințe. În mod evident, au existat motive pentru care prima mea opțiune părea să nu fie disponibilă, potrivit agentului. Așa că s-a hotărât o dată pentru încheierea contractului pentru a doua casă, deși vânzătorul trebuia ca înainte să facă unele reparații la casă.

Cu două zile înainte de final, agenția m-a sunat să mă informeze că proprietarul nu mai vindea casa. M-am îndreptat din nou spre Domnul pentru sfat. După rugăciune, am simțit pace în suflet și am crezut că acest „lucru” venea de la Domnul (vezi 1 Împărați 12:23,24, NTR). În acest timp, agenta meu a trebuit să plece pentru a se îngriji de mama bolnavă, aflată în alt stat. Așteptând reîntoarcerea ei, m-a contactat agenția. M-a informat că este încă disponibilă casa pentru care mă arătasem inițial interesată. Am fost încântată și mi-am dat acordul să continuăm demersurile. S-a fixat o dată-limită de încheiere a tranzacției, iar casa pe care Dumnezeu o alesese pentru mine a intrat, mai târziu, în proprietatea mea.

Reflectând asupra acelei întreruperi, L-am lăudat pe Dumnezeu pentru îndepărtarea temporară a agentului din procesul tranzacției, îngăduindu-mi să trec prin decepție pentru prima ofertă, pentru ca, în final, să mă ducă în casa pe care o alesese pentru mine.

Acest lucru a venit de la Domnul!

Claudine Houston

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO