Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului! Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui. Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu!
Psalmii 100:1-3

Pandemia COVID-19 i-a forțat pe mulți oameni să-și schimbe activitățile cotidiene. Ne-a oferit mai mult timp să privim lucrurile din jur, în mod special minunile naturii. Primăvara a adus cu sine potop de flori și frunze. Păsările ciripesc și zboară de pe o creangă pe alta, împerechindu-se și construindu-și cuiburi. Veverițele aleargă încoace și încolo. Insectele, cum ar fi bondarii, zboară din floare în floare. Căprioarele și alte animale hoinăresc printre tufișurile din apropiere.

Sunt mută de admirație când văd modul minunat în care a creat Dumnezeu toate lucrurile. El spunea în Matei 6:25-34 să privim lumea creată de El și să nu ne îngrijorăm cu privire la ziua de mâine. În urma COVID-19, mulți se îngrijorează de sănătatea lor, de familia lor, de fluctuațiile de pe burse și de alte aspecte semnificative.

În timp ce contemplam activitățile lucrurilor create de Dumnezeu, m-am întrebat: De ce doar omul este singura creatură care se îngrijorează? Deși pământul este afectat de păcat, toate creaturile, atât însuflețite, cât și neînsuflețite respectă legile instituite de Dumnezeu. Soarele răsare și apune în fiecare zi; luna și stele apar în fiecare seară; vântul bate la timpul stabilit – toate sub îndrumarea Creatorului.

Una dintre creaturile care mi-a captat atenția cel mai mult a fost o pasăre. La geamul dormitorului meu există un copac, și în fiecare zi o pasăre (probabil că nu aceeași) mă trezește în jurul orei 3:30 dimineața. Îi aud cântecul și ciripitul. Îmi imaginez că vorbește cu puișorii ei, lăudându-L pe Dumnezeu pentru viața și hrana de fiecare zi.

Dar cu noi cum rămâne? Ne preocupăm doar de molimele care ne înconjoară, uitând că trebuie să-L lăudăm pe Domnul și să-I permitem să Se îngrijească de nevoile noastre? Sau recunoștința face și ea parte din viața noastră? Am ajuns la concluzia că cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este să ne încredem în atotputernicul Dumnezeu, care ne adăpostește sub aripile Sale. În Psalmii 100:1-3 scrie: „Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului! Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui. Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu!” Să-L lăudam dar în cântări și în psalmi!

Flore Aubry-Hamilton

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO