El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă, îmi înviorează sufletul și mă povățuiește pe cărări drepte din pricina Numelui Său.
Psalmii 23:2,3

Am foarte multe amintiri împreună cu soțul meu, momente din care să îmi iau puterea. Întotdeauna voi purta cu mine acele amintiri. Eu cred în înviere, așa că știu că îl voi mai vedea din nou pe soțul meu (1 Tesaloniceni 4:14-18). Până în acea zi, voi umbla cu Dumnezeu și voi găsi modalități prin care să fiu o binecuvântare.

Și tu plângi pierderea cuiva drag? Un copil, partenerul de viață, un părinte, un frate sau o soră, o rudă, un prieten drag sau chiar un animal de companie, un bebeluș pierdut? Nu ești singură. Cineva care știe ce simți este cu tine. Doar strigă-L! În ochii Lui ai o valoare nemărginită. El a ales să vină în această lume și să ia asupra Sa natura noastră umană, astfel încât să știm că El cu adevărat înțelege fiecare emoție a noastră. Prin credință, putem simți atingerea Sa plină de dragoste.

De când l-am pierdut pe soțul meu, în unele zile îmi este foarte greu. Dar știu că nu există niciun colț în inima mea în care să nu fie și Dumnezeu. Brațele soțului meu sunt o amintire scumpă mie, dar, în întunericul singurătății, știu că încă sunt iubită. Dumnezeu spune răspicat că noi suntem „prețioși” în ochii Lui, onorați. El ne iubește (vezi Isaia 43:4). Crede făgăduințele Sale! Dumnezeu îți cunoaște simțămintele de durere. Isus a fost „un om al durerii, obișnuit cu suferința” (Isaia 53:3). El a plâns pentru Lazăr. El a plâns în Grădina Ghetsimani. Da, Isus a plâns, dar nu Și-a pierdut speranța – și nici noi nu ar trebui să o pierdem! Isus poate și te va face bine, dacă Îi ceri. „Vărsați-vă inimile înaintea Lui!” (Psalmii 62:8). Căutați-L în Cuvântul Său. El este „Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri” (2 Corinteni 1:3).

Când pășești – sau te împiedici – într-o nouă zi, să știi că Dumnezeu este cu tine în fiecare clipă – chiar în lucrurile trecătoare, în bucurii sau în cele mai grele poveri ale tristeții. Vei reuși datorită prezenței Sale. Tu supraviețuiești la tot deoarece ești puternică prin Hristos. Așa că ridică-te. Fă-ți patul pentru a te ajuta la organizarea vieții și gândurilor tale. Apoi înalță o rugăciune, ia-ți angajamentul că vei primi multele binecuvântări ale acestei zile – începând cu tine!

Mary Lou Buoymaster

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO