Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune.
Romani 12:12

Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!
Psalmii 27:14

Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului.
Plângerile lui Ieremia 3:26

Recunosc, eu sunt victima acestei societății grăbite, la microunde, să fie totul gata în mai puțin de două minte.

Pentru mine este foarte frustrant să fiu nevoită să aștept trenul, să stau în trafic sau să încerc să găsesc un loc de parcare în toiul cumpărăturilor de sărbători. Totuși, cumva, tata reușea pur și simplu să stea în mașină, să vâneze un loc de parcare – chiar și în cele mai aglomerate perioade de sărbători – și să aștepte răbdător. Când eram copil, întotdeauna îl întrebam: „Tati, de ce aștepți aici pentru un loc de parcare?”

Răspunsul lui era: „Curând se va elibera un loc. Doar așteaptă.”

Pe parcursul procedurilor medicale de recuperare a trebuit să aștept destul de mult – să aștept să mă vindec, să aștept să se vindece inciziile, să aștept să pot face mai mult. Cumva, pe parcursul recuperării, așteptarea a devenit suportabilă. De fapt, așteptarea inevitabilă mi-a dezvoltat și mai mult credința și mi-a inspirat mai multă speranță. Așteptarea pare să mă ajute „să încetinesc” suficient încât să mă bucur de clipa prezentă. Am învățat cum să apreciez clipa de acum.

De ce suntem în așa mare grabă să trecem la „lucrul” următor? După ce literalmente am văzut una din răni închizându-se tot mai mult în fiecare zi, mi-am dat seama că procesele în viață necesită timp. Este nevoie de timp ca frunzele să înmugurească primăvara. Este nevoie de timp pentru ca omida să se transforme în fluture. Este nevoie de timp pentru trecerea de la un sezon la altul. Chiar este nevoie de timp – nouă luni, mai exact – ca un bebeluș să se dezvolte în pântece!

Tatăl meu spunea foarte bine când așteptam un loc de parcare la mall în perioada sărbătorilor: „Doar așteaptă.” Spre surprinderea mea, tata întotdeauna avea dreptate. În cele din urmă se elibera un loc.

Cu orice te-ai confrunta astăzi, să știi că este nevoie de timp. Între timp, sper să găsești ceva care să te ajute să te bucuri de momentul prezent… în timp ce aștepți.

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO