Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. 
Psalmii 91:11

În urmă cu mulți ani am trăit la țară, la ferma noastră de 40 de hectare. În zona respectivă locuiau cam douăsprezece familii, așa că nu era foarte mult trafic pe drumul îngust și șerpuit: același drum care ne ducea spre râul de la canion, pe un pod foarte îngust și în sus, până pe cealaltă parte, pe drumul de jumătate de oră până în oraș. Fiul nostru de cinci ani învăța câte un verset în fiecare săptămână și îl repeta în aceste călătorii pentru a se amuza. Desigur, la acea vreme mașina noastră veche nu avea nicio centură de siguranță pe care să o folosească el și surioara lui de doi ani, când stăteau pe bancheta din spate. Într-o săptămână, în timp ce fiul nostru medita la versetul învățat din Psalmul 91 (textul-cheie de astăzi), a spus: „Voi pretinde că eu sunt îngerul păzitor al surorii mele!” Am fost recunoscători pentru faptul că el avea gânduri atât de valoroase în drumul lung pe care îl făceam. Anii au trecut și am locuit în multe locuri, mai târziu fiind binecuvântați cu încă o fiică, întotdeauna am fost conștienți de prezența îngerilor protectori cu noi. Alteori, probabil că nu am fost. Călătoriile noastre ne-au purtat de-a lungul Statelor Unite, în Mexic și Canada, așa că sunt sigură că îngerii noștri păzitori au lucrat suplimentar în unele zile.

În prezent, copiii noștri sunt adulți și fiecare are familia lui. La rândul lor, ei și copiii lor călătoresc. La bătrânețe ne-am mutat înapoi la vechea fermă. Dar acum în jurul fermei este o subdiviziune, drumul îngust și șerpuit este mult mai circulat. Unii dintre șoferi cred că sunt prin oraș și uită cum să conducă pe aceste drumuri de țară. Sunt atât de recunoscătoare pentru centurile de siguranță și întotdeauna mă rog ca îngerul păzitor să fie iar cu mine când îmi încep călătoria spre oraș. Totodată mă rog și pentru ceilalți participanți la trafic – să conducă cu atenție.

Au trecut mai bine de șaizeci de ani de când micul nostru fiu a învățat acel verset din Psalmii 91. Patru generații din familia noastră au condus mașina pe acest drum îngust de munte. După cum vă puteți imagina, am avut câteva momente critice, dar îngerii lui Dumnezeu ne-au protejat de accidente grave sau de răni în timp ce conduceam.

În Biblie găsim atât de multe făgăduințe prețioase care ne pot încuraja.

Tată, Îți mulțumesc că Ți-ai respectat aceste făgăduințe minunate de protecție.

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO