O minune de Crăciun pentru familia noastră

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

Familia noastră este alcătuită din cinci membri: noi, părinții, și cei trei copii ai noștri (două fiice și un fiu). Copilul nostru cel mijlociu (o fiică) plănuia să participe la o tabără de tineret din Barbados, Indiile de Vest, la sfârșitul lui iulie în 2017.

Când i-am căutat pașaportul, nu era de găsit. Apoi mi-am amintit că îi dădusem pașaportul în urmă cu câteva săptămâni, când mersese să se înscrie la colegiu. Întreaga familie a început să caute în toată casa, dar nu am găsit niciun pașaport. Fără pașaport nu putea obține un permis din partea Serviciului de Imigrație. A putut să meargă în tabără, dar am continuat să căutăm pașaportul, care, în ciuda căutărilor noastre minuțioase, atât în casă, cât și la școala ei, era de negăsit.

– Plănuiserăm o reuniune de familie, în decembrie, unde să ne întâlnim cu toate mătușile și cu familiile lor. Le-am cerut să se roage ca Dumnezeu să ne ajute să găsim pașaportul. Ne-am rugat, ne-am rugat și iar ne-am rugat.

Se apropia timpul și am cumpărat biletele, dar nu și pentru ea. Lunile rămase s-au transformat în săptămâni și nimic nu s-a schimbat. În săptămâna dinaintea călătoriei, și-a făcut bagajul, și-a împletit părul și a început să se pregătească pentru călătorie, deși pașaportul ei tot nu fusese găsit. Aveam bilete pentru ziua de 17 decembrie. Pe 15 decembrie, după ce s-a mai uitat încă o dată prin toate sertarele și a întrebat din nou la colegiu, tot nu aveam habar unde putea fi. Și-a despachetat valiza. Apoi, la scurtă vreme după ce a ascultat cântecul „O, suflete stai liniștit”, a împachetat toate lucrurile la loc.

– Am fost îndemnată să ridic salteaua patului, a spus ea, și sub pat am găsit o geantă. După ce a deschis una dintre cărțile din geantă, și-a văzut pașaportul prins în carcasa unui CD! Dumnezeu este atât de bun! A putut să își cumpere bilet pentru același avion și la un preț asemănător cu cel al biletelor cumpărate de restul familiei cu luni în urmă. Ce minune!

L-am lăudat pe Dumnezeu în acel weekend – și încă o mai facem – pentru că răspunde la rugăciuni, pentru că ne învață răbdarea și ne îndeamnă să stăm liniștiți. Știm cu adevărat că El este Dumnezeu. Din acea zi, partea din Isaia 65:24 care spune: „Înainte să Mă cheme…” a căpătat un nou sens pentru familia noastră. Prieteni, putem să Îl credem pe Dumnezeu pe Cuvânt. Puneți-L la încercare, căci El încă mai face minuni.

Brenda Browne-Ashe

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO