O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! (…) L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă. (Psalmii 81:13,16)

Am fost întotdeauna fascinată de povestea lui George Müller. Om devotat lui Dumnezeu, el a purtat neobosit de grijă orfanilor din Anglia secolului al XIX‑lea. Dar era un om sărac, care știa că împlinirea viziunii lui nu era posibilă numai prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Deși Müller nu a cerut niciodată donații, a putut să înființeze orfelinate și școli în întreaga Anglie, unde erau îngrijiți și educați sute sau mii de copii.

Cum a reușit lucrul acesta? Rugându-se, ascultând chemarea lui Dumnezeu și căutând binecuvântarea Lui la fiecare pas. Au fost revărsate astfel asupra lui mari binecuvântări, documentate în cartea lui Answers to Prayer (Răspunsuri la rugăciune). Am citit de curând această cărticică și am dat peste unul dintre textele favorite ale lui Muller, Psalmii 81:10: „Deschide-ţi gura larg, şi ţi-o voi umple.” Pentru că îmi place să citesc textele în contextul în care acestea apar, mi-am deschis Biblia și am început să citesc. Psalmii 81:16 mi-a atras atenția: „L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă.”

Miere din stâncă? Închipuie-ți așa ceva pentru o clipă! Albinele sălbatice își formează uneori cuibul în micile crăpături din stânci, dar nu fac aceasta de obicei și pot să vă garantez că aș fi foarte surprinsă să văd că iese miere din stâncă! Acest scenariu cu „mierea din stâncă” mă ajută să înțeleg mai profund dorința imensă a lui Dumnezeu de a Se îngriji de noi. Cât de întristat este, probabil, atunci când noi continuăm să mergem pe drumurile alese de noi! El ne imploră să Îl ascultăm. Vrea să ne ofere dulci binecuvântări!

Cred că George Müller a înțeles acest lucru și și-a pus toată încrederea în Psalmul 81, trăind după el, iar, ca urmare, a putut experimenta binecuvântări minunate de-a lungul întregii vieți.

Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

Bev Owen

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO