Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. (Isaia 26:3)

Căștile mele cu bluetooth îmi sunt o lecție spirituală de fiecare dată când mă îndepărtez prea mult de telefon. Vezi tu, îmi dau seama când am pierdut conexiunea la telefon pentru că simt o vibrație și aud un bârâit urmat de mesajul: „În afara ariei de acoperire! Se încearcă reconectarea”, care se repetă la fiecare treizeci și cinci de secunde, până când mă apropii suficient de telefon ca să aud: „Bluetooth conectat.”

Și noi, creștinii, ne umplem uneori mintea cu lucruri care nu țin de Hristos, fără să ne dăm seama că vom ajunge să fim conectați la lucrul căruia îi acordăm cea mai mare atenție, să credem în acesta și să fim influențați de el. Trebuie să ne întrebăm în mod regulat: „La ce sunt conectat?” La știri, ziare și cărți sau internet? Poate la facturi, preocupări legate de starea de sănătate sau probleme familiale? Aduc oare aceste conexiuni pacea lui Dumnezeu în viața noastră, sau ne sădesc în inimă teamă și îndoială? Și, cel mai important, ne concentrăm într-atât asupra acestor griji și preocupări, încât uităm să petrecem timp cu Dumnezeu, meditând la Cuvântul Său dătător de viață și plin de speranță?

Vom observa că, atunci când pierdem legătura cu Dumnezeu, în sufletul nostru își vor face loc grijile, îndoielile, depresia, anxietatea și furia. Asemenea semnalului Bluetooth, acestea sunt semnalele noastre spirituale că suntem „în afara ariei de acoperire”. Textul din Filipeni 4:6,7 spune: „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Nu toți vrem pace? Dumnezeu vrea și poate să ne dea pacea de care avem nevoie, dacă suntem dispuși să Îl păstrăm pe El în gândurile noastre. Dar cum? Psalmii 1:2 spune: „Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!”

În viața fiecăruia dintre noi vor exista multe probleme și motive de îngrijorare. Trebuie să le aducem la Isus în rugăciune. Apoi trebuie să petrecem timp citind Cuvântul lui Dumnezeu pentru a primi încurajare, înțelepciune și călăuzire în privința lor. Nu-ți face griji! Dumnezeu stăpânește asupra tuturor situațiilor și circumstanțelor. Atâta vreme cât ne vom concentra gândurile asupra lui Dumnezeu și asupra Cuvântului Său, vom avea parte de pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere. Sentimentele negative vor începe să se risipească și vom ști că suntem conectați la sursa potrivită!

Shondolyn Young Richardson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO