În siguranță în mâna Sa – partea 1

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Încă mi-o amintesc pe mama spunându-mi: „Ai fost salvată cu un motiv; Dumnezeu are un plan pentru tine.” Aveam doisprezece ani, în acea zi de toamnă, în octombrie, când biserica noastră a mers într-o excursie la lac. Eu și cea mai bună prietenă a mea, Bonnie, ne simțeam atât de norocoase să prindem ultima plimbare cu barca din ziua aceea.

Șoferul mergea cu viteză maximă, când barca noastră cu motor s-a ciocnit de o altă barcă. Accidentul a fost atât de puternic, încât toți am fost aruncați în apă. În timp ce supraviețuitorii erau salvați, eu eram singura care lipsea. Familia mea s-a rugat cu teamă pentru o minune, timp de o oră de căutări fără succes.

În timpul impactului, fusesem aruncată în partea din față a bărcii, atunci când aceasta zburase în aer și se răsturnase. Pentru că suferisem o contuzie, mi-a luat o vreme să îmi dau seama unde mă aflam. M-am trezit neavând prea mult spațiu în care să mă mișc și numai cu destul spațiu cât să îmi țin capul deasupra apei. Printr-o minune, ajunsesem într-un mic gol de aer. Blocată în frig și întuneric, nu puteam să mă mișc pentru a ieși de sub barcă. Eu îmi amintesc că am țipat, dar nu știu dacă sunetele chiar mi-au ieșit pe gură.

Apusul soarelui a făcut căutarea și mai dificilă. Echipa de căutare era gata să tragă barca la țărm. Puteam auzi vocile oamenilor și sunetele unor lucruri care loveau barca. S-a întâmplat ca un salvamar aflat în timpul liber să fie la lac în ziua aceea. El a putut să aducă repede o altă barcă pentru a ajuta la ridicarea bărcii noastre suficient de mult ca oamenii să îmi vadă părul lung plutind în apă. Am fost adusă la țărm în siguranță având – în mod miraculos – doar câteva răni relativ minore.

Anii au trecut și viața a mers înainte. Doar după ce am devenit mamă am înțeles de ce viața mi-a fost cruțată în ziua aceea. Eu și soțul meu am fost binecuvântați cu trei copii minunați. Cred că am fost salvată pentru a fi mama lor. Dumnezeu a avut un plan și m-a ținut în siguranță în mâna Lui pentru a putea fi parte din viețile lor. Mă rog în fiecare zi să îmi împlinesc scopul și ei să binecuvânteze, la rândul lor, viața altora.

Myrna Medlock

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO