Revărsarea Duhului Sfânt – partea I

Te iubesc din inimă, Doamne, tăria mea! Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea! (Psalmii 18:1,2)

Dați-mi voie să încep prin a vă atenționa că ceea ce urmează este mărturia mea personală. Alți oameni care se roagă în situații asemănătoare cu a mea s-ar putea să nu primească același răspuns. Aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu răspunde la rugăciuni, căci Dumnezeu răspunde întotdeauna. Aceasta este numai experiența mea.

10 octombrie – A doua zi după ce am fost evacuați din cauza incendiilor de vegetație din Paradise, California, Statele Unite ale Americii, am mers la cabinetul doctorului pentru a primi rezultatele unei biopsii mamare. Doctorul m-a informat că aveam cancer de sân. M-am simțit ca lovită de tren. M-am cufundat într-o tăcere îngrozitoare. Apoi, mi-am plecat capul în rugăciune. Doamne, sunt fiica ta. Va trebui ca Tu să duci această luptă, pentru că eu nu am tăria să fac lucrul acesta singură.

14 octombrie – Benjie (fiul nostru) a pregătit o ungere pentru mine, împreună cu toată familia. Fiecare membru m-a uns cu ulei și s-a rugat pentru mine. Acesta a fost un moment de întâlnire cu Dumnezeu.

24 octombrie – Am intrat în operație – extirparea tumorii. Am stat în spital treisprezece ore, pentru ca doctorii să fie siguri că tubul de drenaj nu avea scurgeri.

31 octombrie – Marți – Judith Crabtree (soția pastorului Jim, fostul pastor al unei biserici-surori din Mount Shasta, California) m-a sunat și mi-a împărtășit următoarea experiență: În Sabat, pe 28 octombrie, stătea pe o băncuță în biserică. Una dintre vizitatoare, Roma Gryte, a cerut ca biserica să se roage pentru o soră de la biserica din Paradise, California. Aceasta este biserica în care eu slujesc. Apoi, a spus că cererea de rugăciune era pentru „sora Mary Maxon, care trecuse printr-o operație de cancer la sân”. Roma, cea care ceruse lucrul acesta, nu știa că Judith era asistenta mea medicală și cea mai bună prietenă a mea din anii de liceu și din facultate, pentru că amândouă frecventaserăm Universitatea din Tennessee.

La auzul acestei cereri de rugăciune, Judith a rămas fără cuvinte. În următoarele zile, Judith s-a rugat cu ardoare pentru mine. De fiecare dată când s-a gândit la mine în acel sfârșit de săptămână, s-a rugat pentru vindecarea mea. Judith credea cu tărie în îndemnul biblic de a ne ruga unul pentru vindecarea altuia, pentru că rugăciunile sincere sunt cu adevărat puternice (Iacov 5:16).

Mary H. Maxson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO