Dumnezeul moleculelor și al materiei

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință. (2 Timotei 1:7)

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

În urmă cu câteva zile, în timp ce discutam cu Dumnezeu, dimineața devreme, El mi-a adus în fața ochilor cuvinte de încurajare și de speranță. Copleșită de pierderea recentă a unor persoane iubite și de incertitudinile care mă asaltau din mai multe direcții, eram foarte neliniștită cu privire la viitor.

În acele momente, Dumnezeu mi-a reamintit că El era mai mare decât orice problemă cu care m-aș fi putut confrunta. Mi-a prezentat din nou experiența Sa, cum a adus viață în abisul plin de apă care a devenit planeta Pământ și cum Duhul Său era pe deasupra acestui întuneric vast, scoțând ordine din dezordine (Geneza 1:1).

Natura mea umană doar își poate imagina energia care a ieșit din Cuvântul lui Dumnezeu când puterea Duhului a transformat un nimic nelocuibil într-o frumoasă casă pentru omenire. Această putere este tot timpul și la dispoziția noastră.

Dumnezeul materiei și al moleculelor poate aduce ordine din confuzia și din întunericul care, uneori, ne cuprind viața. Duhul Său rămâne cu noi, dornic să creeze o viață nouă, care să fie frumoasă și totodată benefică.

Pare că acest proces care produce schimbare nu poate fi întotdeauna realizat fără o furtună a încercărilor. Totuși, din această turbulență, rezultă două beneficii – dezvoltarea caracterului și o mărturie a credincioșiei. Ambele sunt produse secundare al re-creării.

Dumnezeu dorește să trecem de la teamă la credință. El ne întreabă: „Pentru ce sunteți așa de fricoși? Tot n-aveți credință?” (Marcu 4:40). El dorește să ne învețe să nu ne irosim energia încercând să ne împotrivim furtunilor vieții ci, în schimb, să fim flexibili în fața vântului schimbării.

Controlul pagubelor se realizează cel mai bine așezându-ne viitorul în mâna Creatorului nostru, Dumnezeu.

Dottie Barnett

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO