Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui. (1 Petru 4:12,13)

Unul din cele mai frumoase lucruri la a fi profesoară este că poți da viață lecțiilor pe care li le predai elevilor. Un mod de a face aceasta este planificarea unor excursii. Recent i-am dus pe elevii din clasa a treia la compania Bermuda Glass Blowing pentru o lecție de știință. Chiar acum studiem materia. Am învățat că materia este peste tot. Poate fi în stare solidă, lichidă sau gazoasă. Materia se poate schimba. Aceste schimbări pot fi chimice sau fizice.

Când am mers să vedem tehnica de fabricare a sticlei prin suflare, am văzut ce se întâmplă când are loc o schimbare chimică. Muncitorul începe cu o bucată de sticlă. Acesta rotește sticla, care este atașată la capătul unui băț lung, în diverse materiale pentru a o colora. Apoi introduce sticla într-un cuptor mic, încălzit până la 650 °C. După aceea se scoate sticla din cuptor și se dă forma obiectului dorit. Acest lucru se face imediat după scoaterea din cuptor; altfel, sticla se întărește. Următorul pas este să pună obiectul într-un răcitor timp de douăzeci și patru de ore. Ziua următoare, procesul este finalizat.

Această experiență, formarea sticlei în căldura cuptorului, m-a făcut să mă gândesc la faptul că și creștinul suferă adesea. De ce ar trebui să ne bucurăm atunci când suferim pentru Hristos? Pentru că aceasta ne face părtași cu El în lucrarea Sa. Dacă suferim aici pentru El, vom fi bucuroși când El va reveni pentru a domni pe vecie.

Deși am avut multe exemple de oameni care au murit ca martiri pentru Hristos, acest concept încă este greu de digerat. În ultimii trei ani mi-am pierdut locul de muncă pentru normă întreagă, deși eu lucrez opt ore pe zi. Uneori spun: „Până când, Doamne?” Și apoi îmi amintesc finalul.

Pentru ca obiectul de sticlă să prindă formă, acesta trebuie – neapărat – să treacă prin foc, înainte de a deveni ceva special. Așa că, Doamne, Te rog, trece-mă prin încercările de foc ale vieții, astfel încât să pot deveni ceea ce Tu vrei ca eu să fiu.

Dana M. Bassett Bean

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO