Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu. (Romani 13:1)

O notă explicativă circula de două zile, înainte ca școala noastră să se închidă pentru vacanța de vară. Acea notă îi anunța pe toți profesorii, membri ai Ligii, că ar trebui să își ia ultimele cecuri pe acel an direct de la biroul principal, la o săptămână după terminarea școlii. Administrația hotărâse să nu ne trimită banii în depozitele noastre bancare. Câțiva dintre noi eram deranjați de această măsură, fiindcă ne strica planurile de vacanță.

Am comentat între noi, dar apoi ne-am refăcut planurile de vacanță. După ultimul nostru prânz împreună, ne-am luat la revedere, gândind că ne vom revedea în septembrie pentru a ne continua lucrarea cu noi copii doritori de dragoste, de grijă și de cunoștințe.

După trei zile, am primit un mesaj de la o colegă, în care eram anunțată că toți profesorii Ligii trebuiau să se întâlnească la biroul central mai devreme cu o oră decât era stabilit de administrație pentru primirea cecurilor, fiind astfel organizat un protest sindical împotriva administratorilor. Acest demers sindical se desfășura de aproximativ un an. Cei aleși de noi ca să fie lideri sindicali se întâlneau regulat cu angajatorii. Uneori se organizau întâlniri cu toți membrii. Mulțumesc lui Dumnezeu, aceste întâlniri aveau loc de obicei în Sabat, atunci când eu eram la biserică. Dar acum, acest protest era programat vineri și nu aș fi putut găsi o scuză pentru a nu merge.

Eram puțin îngrijorată, dar mă hotărâsem. Nu mă voi duce – așa cum primim sfat în Romani 13:1. Mai bine mă supuneam autorității administrative pentru care lucram de câțiva ani, decât să fiu în sindicat. În plus, Psalmii 133:1 ne încurajează să lucrăm împreună: „Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” Un sindicat muncitoresc ar trebui să-și ia timp să plănuiască și să negocieze cu angajatorii în vederea unor rezoluții pașnice, în loc să cheme la greve și la proteste pentru cel mai mic motiv.

Nu este Tatăl nostru Dumnezeul păcii și un organizator perfect? O, da. Și eu aleg să fiu ca El. Nu voi fi niciodată implicată într-un protest sau o demonstrație. Aș prefera să dialoghez în cazul în care există vreo problemă. Tu ce ai face în astfel de situații?

Mabel Kwei

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO