Nu te îngrijora, Domnul face față!

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Te-ai aflat vreodată într-o dilemă, când problemele te bombardau din toate direcțiile, planuri îndelung gândite se năruiau, iar tu te simțeai copleșită? Astfel m-am simțit eu în această dimineață. Somnul m-a ocolit noaptea trecută și nu puteți ghici ce mi s-a întâmplat. În loc să duc problemele mele la picioarele Domnului în rugăciune, am început să mă îngrijorez. Poate știți din experiență că îngrijorarea nu rezolvă niciodată nimic, dar rugăciunea, da.

Sunt uimită de pacea și de asigurarea pe care le-am primit în timpul momentelor de devoțiune personală. Am simțit prezența lui Dumnezeu atunci când El mi-a vorbit printr-un mesaj primit prin e-mail: „Nu vă îngrijoraţi de nimic ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7).

Următorul text scripturistic era din 1 Petru 5:7: „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi”. Apoi urma un alt verset: „Domnul Însuşi va merge înaintea ta, El Însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!” (Deuteronomul 31:8).

O, ce pace incredibilă a izvorât în inima mea! Citind mai departe, am fost încurajată să am încredere că Domnul poate face față problemelor mele.

Tatăl meu iubitor Și-a încheiat mesajul cu textul meu favorit din Scriptură: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11). Chibzuind la ceea ce mi se întâmpla, m-a cuprins un sentiment de teamă și am spus: „Doamne, Tu ai făcut asta pentru o păcătoasă ca mine? Mulțumesc!” Până la prânz, El mi-a răspuns și m-a asigurat că nu există nimic prea greu pentru El.

Dragă cititoare, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine. Deci „nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta… Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi staţi liniştiţi” (Exodul 14:13).

Shirley C. Iheanacho

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO