Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

Zona în care locuiesc este lipită de un dig, iar când ploaia a inundat orașul nivelul apei s-a apropiat de limita superioară a digului. Șeriful și poliția au venit la noi și ne-au informat despre starea digului și despre faptul că apa avea să-l spargă și să inunde cartierul.

Ei au insistat asupra obligativității evacuării caselor aflate în zonă. Ascultându-le explicația, am privit în jur la fețele supărate ale vecinilor.

Apoi, polițiștii au adoptat un ton mai sever: „Dacă nu părăsiți zona, să nu ne chemați când digul se va rupe!”

Mulţi dintre vecini erau descumpăniți. Nu doreau să-și lase casele și nu aprobau tonul oficialităților. În ziua următoare, când poliția s-a întors, a oprit curentul electric la acele case care considerau ei că erau în pericol. Apoi, i-a obligat pe rezidenți să plece.

Iată ce este interesant la această experiență: deși Dumnezeu ne-a dăruit dragostea Sa, totuși mulţi sunt ca acești vecini ai mei și refuză să o accepte. El ne-a dat avertismente și totuși noi le ignorăm. Biblia ne dă exemplu după exemplu de persoane care se împotrivesc Cuvântului lui Dumnezeu. Și noi, ca și ei, ignorăm adesea acea Voce liniștită, șoptită, și accelerăm la viteză maximă în direcția greșită.

Credem că știm mai mult decât Dumnezeu? De ce ne avântăm în relații dacă, de multe ori, știm că acea persoană nu este potrivită pentru noi? De ce achiziționăm ceva ce Duhul Sfânt ne îndeamnă să nu cumpărăm?

Vecinii mei luptau cu aceia care încercau să îi ajute. Mulţi dintre noi fac același lucru. Luptăm cu Dumnezeu pentru a păstra direcția pe care singuri ne-am ales-o, în loc să Îi cerem Lui indicații cu privire calea pe care să apucăm.

Am înțeles că evacuarea era incomodă, dar am mai înțeles că era pentru a ne asigura protecția.

Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

Paula Sanders Blackwell

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO