Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale! (Proverbele 1:8)

Numele ei este Edda. Înseamnă „nobilă”, „cu scopuri curate” și „poezie”. Este un nume folosit în țările în care se vorbește italiană, germană, norvegiană sau poloneză. Acum, la nouăzeci de ani, aspectul ei s-a mai schimbat, nu mai este frumoasa italiancă pe care mi-o amintesc, dar nu este nimic pe lume mai dulce ca Mama, Mami sau, simplu, Ma. Ce binecuvântare să o am încă pe mama în viață până acum – să merg în vizită acasă la ea, să gătim împreună, să depănăm amintiri, să călătorim și să construim încă amintiri împreună. Dar cum ar fi dacă mama nu ar mai fi? Cum aș face față acestei pierderi? Tată ceresc, Te rog, ține-o pe mama până la revenirea Ta! Mami m-a învățat să fiu organizată și să cultiv valoarea curățeniei, a detaliilor, a muncii sârguincioase, a gătitului și gospodăritului. Tot ea m-a învățat să mă bucur de parfumuri, de muzică, de artă și în special de marii tenori italieni pe care îi ascultăm mereu. Cred că Dumnezeu ne-a dat mame pentru ca ele să ne învețe cum să fim soții – iubitoare, blânde, grijulii și altruiste. Iar această strălucită moștenire o dăm mai departe generațiilor viitoare.

Există un vechi poem: „Mâna care ne leagănă la culcare/Este mâna care conduce lumea.” (William Ross Wallace, „What Rules the World”, 1865.) Ce Dumnezeu minunat avem! El ne-a dat mame care ne-au legănat și ne-au înzestrat pentru viață. Mamele trăiesc pentru a ne hrăni și a ne susține și încuraja în asemănarea cu Hristos. Ele dau totul ca noi să creștem bine și sunt alături de noi pentru a face din lumea aceasta un loc mai bun de trăit și, în același timp, pentru a ne pregăti ca să trăim veșnic în lumea aceea mai bună.

Mama mea este încă foarte activă și toți o iubesc. Caracterul ei puternic și dispoziția ei fermă au reprezentat lecții valoroase în viața mea. Dumnezeu este ca o mamă; ne invită să ne adăpostim sub aripile Sale puternice, ca o cloșcă ce-și acoperă puii sub aripi, pentru a-i proteja de pericole (vezi Matei 23:37). Oh, cât îmi iubesc mama și cât Îl iubesc pe Dumnezeu care mi-a dat-o pe Mama! Nu există bucurie mai mare decât să faci parte din familia lui Dumnezeu.

Fie ca toți să fim gata să-L întâmpinăm pe Isus pe nori și să trăim cu el în cer, ca o mare familie, pentru veșnicie.

Marli Elizete Ritter-Hein

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO