Cine îmbărbătează pe alţii să se ţină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuieşte să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie. (Romani 12:8)

Catie, pisica noastră de culoarea marmeladei, era foarte vioaie. Habar nu aveam eu și soțul meu, Carl, că vom fi personaje principale în câteva dintre aventurile ei! Într-o zi, Carl mi-a zis: „Ai uitat să stingi lumina la subsol!” I-am răspuns că îmi aduceam perfect aminte că o stinsesem. Altă dată, am coborât acolo să fac curat și am găsit iar lumina aprinsă.

„Dragul meu, ai lăsat lumina aprinsă la subsol?” am întrebat eu. Mi-a răspuns că nu crede că a lăsat-o el aprinsă. Au avut loc mai multe întâmplări de acest gen. Uneori, lumina se stingea deodată!

Nu ne-am certat pe tema aceasta pentru că niciunul dintre noi nu dorea să se îndoiască de faptul că celălalt era demn de încredere. Nu doream să acceptam nici ideea că începeam amândoi să uităm. Apoi, eram siguri că nu aveam stafii în casă! Odată am dus niște rufe murdare la spălător. Întrerupătorul era deasupra mașinii de spălat și avea o funie lungă de care se putea porni. Catie era acolo sus, pe mașina de spălat, cu lăbuțele agățate de funie! Carl a refăcut instalația și a pus întrerupătorul pe stâlp, unde eu puteam ajunge, dar pisica, nu.

Au fost toate bune până în seara în care ne-am întors acasă de undeva. Am fost surprinși să găsim lumina în sufragerie aprinsă! Carl a întrebat:

– Ai lăsat tu aprinsă lumina?

– Nu, am răspuns eu. Tu ai ieșit ultimul. Dacă niciunul dintre noi nu a lăsat-o aprinsă, ar trebui nici să nu intrăm. Poate este un hoț înăuntru.

Când am început să râd, el s-a întrebat ce putea fi atât de haios. Atunci am zis:

– Sunt sigură că pisica a făcut asta.

– Catie știe să aprindă lumina?

– Am văzut-o eu făcând asta, l-am asigurat.

Am intrat în casă. Desigur, Catie era urcată pe bibliotecă, lângă întrerupător, torcând zgomotos. Era foarte mulțumită de sine!

– Ștrengăriță ce ești tu! i-am spus noi în timp ce o mângâiam.

Draga noastră pisică ne-a învățat că lucrurile nu sunt mereu ceea ce par.

Eu și soțul meu am fost bucuroși că nu ne-am luat la harță pe acest subiect! Apoi, ne-am bucurat de protecția lui Dumnezeu – căci am găsit doar pisica în casă și nu am dat cu ochii de vreun hoț de pisici!

Bonnie Moyers

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO