Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

Este un Sabat răcoros aici în Saint Vincent și în Grenadines. Mă simt reîmprospătată și de sunetul ploii de afară. În ciuda faptului că mă ține înăuntru, simt totuși îndemnul să Îl laud pe Isus și să Îi mulțumesc pentru binecuvântările din ultima săptămână; în plus, sunt recunoscătoare și pentru binecuvântarea unui nou Sabat. În cele mai multe Sabate, după-amiaza petrec o parte din timp aprofundând studiul Școlii de Sabat. Aceasta mă ajută, deoarece mă pregătește pentru săptămâna care îmi stă în față și, astfel, parcurg o frântură din mesajul lui Dumnezeu într-un mod nou și interesant. Reînnoind relația cu Creatorul meu, El îmi reamintește despre bunătatea Sa continuă. Cugetând la mesajul lecției biblice și al referințelor scripturistice conținute în ea, îmi amintesc de versurile unui imn de laudă cunoscut: „Acesta-i Salvatorul meu”. Ce minunat este să știi că cerescul Creator, care S-a înălțat de pe acest pământ acum câteva mii de ani, ține întregul univers în mâinile Sale!

Fiind copil al Regelui ceresc, sunt binecuvântată să ştiu că acest Dumnezeu, care controlează universul, ascultă și pleacă urechea la fiecare cerere din rugăciune, oricât de mică ar fi.

Nu este încurajator să-ți amintești că iubitorul, invizibilul, nemuritorul, omnipotentul Avocat ceresc este atent la orice cerere I se trimite și că cerul este deschis douăzeci patru de ore din douăzeci și patru pentru a lua aminte la fiecare rugăciune? Sunt uimită că Isus aude rugăciunile fiecărui băiat, ale fiecărei fată, ale fiecărui bărbat sau ale fiecărei femei din întreaga lume. Mai mult, în înțelepciunea Sa, El răspunde la rugăciuni (mii, milioane, miliarde) la timpul stabilit de planul Său pentru noi toți.

V-ați gândit vreodată la această dragoste infinită și de necuprins? Câtă pace și câtă mulțumire ar trebui să experimentăm conștientizând că avem un Mijlocitor în ceruri care pledează în favoarea noastră! Ce siguranță minunată să știm că Dumnezeu nu numai că ne ascultă, dar Se și îngrijește de nevoile noastre! Ce asigurare binecuvântată avem știind că fiecare cerere a noastră este cunoscută de El înainte de a fi rostită și că El acordă răspunsuri peste așteptările noastre, oricât de lipsiți de merite am fi!

Samantha Bullock

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO