Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. (Efeseni 6:10)

Dimineața de azi a fost binecuvântată deoarece am citit Efeseni, capitolul 6. Pavel își încheie scrisoarea sa către iubiții lui efeseni, spunându-le: „Întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui” (versetul 10). Nu ştiu cum este în cazul vostru, dar, uneori, eu nu mă simt puternică așa cum ar trebui. Totuși, aici Pavel ne reamintește că putem fi puternici în Domnul și în puterea tăriei Lui. Nu este puterea sau tăria noastră; este puterea lui Dumnezeu!

Pavel elaborează subiectul primirii puterii în versetele 11-18. Trebuie să îmbrăcăm întreaga armură a lui Dumnezeu. Observați că este armura lui Dumnezeu, nu a noastră. Noi nu suntem la același nivel cu puterea Diavolului. El se furișează continuu pentru a descuraja, distruge și ruina. Totuși, cu armura lui Dumnezeu suntem chemați să luăm poziție hotărâtă împotriva atacurilor vrăjmașului. „De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul” (versetul 13).

Ați observat? După ce ne punem armura, suntem chemați să stăm în picioare. Nu suntem chemați să luptăm; aceasta este treaba lui Dumnezeu. Promisiunea făcută împăratului Iosafat este valabilă și pentru noi: „Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu” (2 Cronici 20:15).

Dar simțiți uneori că viața este atât de complicată, încât nu mai puteți nici măcar să stați în picioare? Curaj! Dumnezeu ne poate face să stăm în picioare (2 Corinteni 1:21). El ne dă putere, dacă suntem îmbrăcați cu armura Sa, care este formată în majoritate din arme defensive: brâul adevărului, platoșa neprihănirii (Hristos este neprihănirea noastră – 1 Corinteni 1:30), încălțămintea Evangheliei păcii, scutul credinței (prin credință noi putem sta în picioare – 2 Corinteni 1:24) și coiful mântuirii. Singura armă ofensivă este sabia, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Așa cum Isus a folosit Cuvântul pentru a-l învinge pe Satana în pustie, tot la fel și noi avem această armă la dispoziție. Și, în sfârșit, Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

Myrna L. Hanna

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO