Dumnezeu are grijă de toate nevoile noastre

Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

Săptămâna trecută am vizitat librăria noastră creștină din Keene, Texas, Statele Unite ale Americii. Am mers la secțiunea biblică, dorind să cumpăr o Biblie pentru femei. Toate Bibliile erau frumoase și mă străduiam să aleg una. În cele din urmă, m-am decis, dar ceva îmi spunea să nu o iau pe aceea. Văzusem deja o asemenea Biblie la librăria noastră locală din Blantyre, cu câteva luni în urmă, însă nu o cumpărasem pentru că mă gândisem că o voi găsi la un preț mai bun în altă parte. Sentimentul acesta devenea tot mai puternic, astfel că am lăsat Biblia și am ieșit din magazin. Îmi amintesc că, la un moment dat, mă simțeam chiar vinovată pentru că nu o luasem, dar, fără să știu de ce, simțeam totuși pace în suflet.

Eram în zona Washington, D.C. într-o zi de joi după-amiază și am vizitat sediul bisericii noastre în Maryland. Dr. Mfune mi-a făcut un tur detaliat al locului și mi i-a prezentat pe câțiva dintre conducătorii de departamente și pe asistenții lor. Ultimul departament vizitat a fost Misiunea Femeii. Acolo am întâlnit două femei care ne-au primit cu bucurie. Atunci când au auzit că sunt din Malawi și că sunt implicată activ în Departamentul Misiunea Femeii în biserica mea locală, mi-au dat o mulțime de materiale care să mă ajute în lucrarea mea.

În momentul când trebuia deja să părăsim încăperea, una dintre ele mi-a spus: „Am ceva foarte special pentru tine.” Ea a deschis un dulap și apoi mi-a înmânat chiar Biblia pe care dorisem să mi-o cumpăr la librăria din Keene! Nu puteam să-mi cred ochilor! Eram foarte emoționată! I-am împărtășit și ei cum lăsasem pe raft acea Biblie pentru că o voce mă convinsese să o las și să plec.

Apoi, ea mi-a spus: „La ora asta eu trebuia să fiu liberă. Ai avut însă șansa să fiu încă aici când ai venit.” Mi-a spus să aleg până și culoarea Bibliei, dacă aș fi dorit altă culoare. Deci, după o considerare atentă, m-am decis la culoarea celei văzute la librărie, care, de fapt, era culoarea Bibliei oferite de ea.

De multe ori Domnul ne vorbește și noi ignorăm vocea Sa. Dorim să urmăm propriile instincte. Domnul a avut grijă să-mi împlinească nevoia și ce binecuvântare minunată am primit!

Când Domnul ne vorbește, să ne oprim și să știm că El este Dumnezeu!

Linda Gombwa Makuta

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO