Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

Isus ne cheamă să formăm echipe performante prin a rămâne în El. El este vița care îmbogățește viața noastră prin Cuvântul Său. Nicio mlădiță nu poate aduce roade prin ea însăși; ea trebuie să rămână în viță.

O echipă este formată dintr-un număr mic de oameni care au abilități diferite, dar un scop comun. Munca de echipă în biserică înseamnă împlinirea unor îndatoriri prin eforturi unite. Când echipa lucrează împreună, membrii ei se susțin unii pe alții.

Ați văzut vreodată un stol de gâște? Am văzut în Kenia, dar și în alte părți. Ele formează stolul în formă de V, ceea ce are câteva avantaje. Primul avantaj: ele reușesc să zboare cu 71% mai mult decât dacă ar fi zburat individual. Când israeliții au lucrat împreună pentru construirea templului, au mai și rămas destule resurse pentru a împlini nevoile tuturor (2 Cronici 31:9,10).

Al doilea avantaj: fiecare gâscă ce zboară în formație beneficiază de portanța pe care o generează pasărea din fața ei. Și noi ar trebui să fim doritori să dăm și să acceptăm ajutorul altora.

Al treilea avantaj: gâștele se rotesc în formația de zbor, astfel încât fiecare să ajungă la un moment dat în poziția cea mai solicitantă. În Efeseni 4, Pavel ne spune că trebuie să ne ajutăm unul pe altul în pozițiile pe care le ocupăm fiecare.

Al patrulea avantaj: gâștele care zboară în formație măcăne a încurajare pentru cele care stau mai în față. Și noi avem nevoie de încurajare. Isus S-a rugat ca să fim una, cum El și Tatăl una sunt (Ioan 17:11).

Ultimul avantaj: când o gâscă este bolnavă, rănită sau împușcată, alte două părăsesc formația pentru a o urma în coborâre, protejând-o până moare sau zboară din nou. Noi, la fel, avem nevoie să ne sprijinim unul pe altul atât în vremuri bune, cât și în vremuri grele. Alții vor vedea dragostea noastră și se vor converti.

Avem nevoie ca în comunitățile noastre să construim echipe performante care să lucreze în armonie. În bisericile noastre, prin rugăciune și suport putem forma persoane care să fie competente pentru leadership. Aceasta va ajuta ca echipa bisericii să fie puternică. Făcând așa, Îl înălțam pe Isus, Salvatorul nostru, înaintea altora. În biserica primară, credincioșii și-au împărțit cu ceilalți posesiunile proprii, astfel împlinind și nevoile bisericii, și pe cele personale (Faptele 4:32). Și astăzi, ca și atunci, Dumnezeu dorește ca poporul Său să fie o echipă performantă, asemenea unor mlădițe conectate la Vița cerească, aducând multe roade pentru Împărăția Sa.


Monica Koko Asca


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO