Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui (…) pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. – Tit 3:4,5,8

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan 1:14

Într-o ocazie, în timpul sărbătorilor de iarnă, sub bradul din casa noastră era o cutie mică pentru mine, cadou din partea băiatului nostru celui mare, Jay. Îmi plac surprizele şi de-abia aşteptam dimineaţa să deschid cadoul de la el! Jay făcea adesea cele mai surprinzătoare cadouri – uneori, amuzante; alteori, ciudate şi câteodată, foarte drăguţe. De-abia aşteptam să văd ce cadou îmi făcea anul acesta.

În ziua de Crăciun, am rupt hârtia de împachetat, am deschis cutia, apoi am început să scot din cutie micile obiecte puse acolo: o văcuţă, câţiva puişori, câţiva păstori şi apoi pe Maria şi Iosif. Era scena naşterii lui Isus! Am fost foarte entuziasmată deoarece ştiam exact unde urma să le pun – pe un raft special din bucătărie. Piesele mai mici aveau să îmi amintească de fiecare dată când le vedeam de adevărata semnificaţie a Crăciunului. Maria, Iosif, păstorii, magii, animalele din staul, dar, stai o clipă, ceva lipsea! M-am uitat din nou în cutie, dar acolo nu era niciun staul şi niciun prunc Isus! Atunci, Jay mi-a spus: „Mama, ai dreptate, copilul Isus lipseşte. Tocmai de aceea am cumpărat acest set, preţul era redus.”

Am pus această scenă neobişnuită a Naşterii pe un raft special din bucătărie, dar fără pruncul Isus. Când simt presiunea de a participa la toate petrecerile, la toate sărbătorile, să gust toate preparatele şi dulciurile de sărbători, să caut cadoul perfect pentru fiecare persoană de pe lista mea, să împachetez cadouri şi să mă asigur că nu uit pe nimeni, mă uit la raftul din bucătărie de unde lipseşte pruncul Isus. Atunci îmi amintesc că adesea pierd din vedere esenţa Crăciunului – Isus.

În acest an haideţi să ne asigurăm că Isus Hristos, cel mai mare dar al lui Dumnezeu, nu lipseşte din viaţa mea sau a ta. Gândeşte-te cât de diferită ar fi această lume dacă Isus ar fi prezent în fiecare gând, în fiecare faptă a noastră, în orice aspect al vieţii de zi cu zi. Să ai un sfârşit de an binecuvântat de El!

Bonnie R. Parker


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO