Esența orânduirilor divine - Devoțional femei. La fel ca apa, iertarea lui Dumnezeu curge de la tronul Său pentru a ne curăţa şi reînnoi inima.

El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă şi cu sânge; nu numai cu apă, ci cu apă şi cu sânge. – 1 Ioan 5:6

Bună Susan, putem să facem spălarea picioarelor împreună? a întrebat Rehana într-un Sabat.

– Nu, îmi este prea ruşine să particip. Nu mi-am făcut pedichiura şi am prea multe bătături, a răspuns Susan.

Heather era şi ea acolo, auzind tot dialogul.

– Nu am mai participat la spălarea picioarelor de ani de zile, a mai spus Susan. Eu nu ating picioarele urât mirositoare ale altora.

Rehana s-a oprit o clipă şi a înălţat o rugăciune în taină înainte de a-şi îndrepta privirea spre prietenele ei.

– Să vorbim puţin despre simbolurile de la Cina Domnului şi de la spălarea picioarelor, a sugerat ea. În primul rând, ştiţi ce simbolizează pâinea? Ei bine, în Luca 22:19 Isus spune: ,Acesta este trupul Meu care se dă pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.” El ia asupra Lui păcatele noastre până la a doua Sa venire (vezi Evrei 9:28). Al doilea simbol, mustul, ne reaminteşte de moartea dureroasă a lui Hristos, de sângele Său care a curs pe cruce pentru păcatele noastre (1 Corinteni 11:26).

Prietenele ei o ascultau, aşa că Rehana a continuat.

– Al treilea simbol, spălarea picioarelor, simbolizează iertarea şi smerenia lui Hristos, pe care trebuie să le practicăm şi noi (Efeseni 5:25-27).

Rehana a făcut o scurtă pauză înainte de a mai spune:

– Când intrăm cu umilinţă în cămăruţă, având păcatele mărturisite, pentru a lua parte la spălarea picioarelor, noi ne smerim precum El S-a smerit pentru noi.

Susan, a mai spus Rehana gânditoare, pentru ca experienţa să aibă o semnificaţie şi mai mare, poţi încerca să îţi scrii cu un stilou păcatele mărturisite pe o foaie de hârtie şi să le pui în ligheanul cu apă pentru spălarea picioarelor. Vei vedea că apa „dizolvă” tot ce ai scris. Tot aşa, Dumnezeu poate să ne cureţe pe loc.

La fel ca apa, iertarea lui Dumnezeu curge de la tronul Său pentru a ne curăţa şi reînnoi inima.

Suhana Chikatla


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO