Prezența îngerilor - Devoțional femei. Orice semn al prezenţei îngerilor este o dovadă frumoasă şi simbolică a omnipotenţei şi omniprezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dumnezeu a făgăduit că îngerii Lui vor tăbărî în jurul nostru. Să uităm noi să cerem această făgăduinţă şi să nu îi mulţumim pentru implicarea Lui în orice situaţie din viaţă?

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

Provocările cu care ne confruntăm în lucrarea misionară ne întăresc credinţa în Dumnezeu. Eu şi soţul meu am fost de acord să lucrăm, fără să fim retribuiţi, în cea mai săracă zonă misionară din nordul insulelor Filipine. Peisajul magnific, cu climă temperată tot anul, a făcut din acel loc casa noastră. Niciodată nu ne-a fost foame, căci Dumnezeu ne-a purtat de grijă. Cele două fiice ale noastre s-au născut în oraşul Baguio. După şapte ani de slujire consacrată, ne-am mutat în oraşul Manila pentru a lucra. Am găsit un apartament cu două niveluri care avea jaluzele la primul şi al doilea etaj. Într-o zi ştergeam de praf jaluzelele de sus când sticla de la un geam a căzut chiar în locul în care fiica mea şi alţi copii se jucau. Am alergat şi mi-am dat seama că parcă cineva a tras-o pe fata mea de pe cărarea unde căzuse geamul, ca acesta să nu îi cadă în cap! Cred că îngerii îi protejau pe copii.

O săptămână mai târziu, preşedintele zonal al bisericii ne-a sunat să ne spună că o casă pentru misionari fusese finalizată şi a întrebat dacă am dori să ne mutăm acolo. Am fost foarte recunoscători şi ne-am mutat. Într-o vineri, după prânz, încercam să o adorm pe fetiţa noastră de doi ani când fata cea mare s-a oferit să îmi aducă o pernă din dormitorul de sus. Fiica cea mare, pentru că nu a văzut scândura lăsată de zugravi, s-a lovit cu capul de ea, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut pe scări. În coborârea ei periculoasă, corpul ei s-a învârtit 180 de grade şi, astfel, a ajuns pe cimentul de jos cu picioarele înainte şi nu cu capul. Cu siguranţă că îngerul ei păzitor a ţinut sub control această cădere! Am ridicat-o de jos şi am luat-o în braţe. Împreună cu fetiţa de doi ani am îngenuncheat şi I-am mulţumit Domnului pentru îngerul ei păzitor şi pentru minunea de a fi aterizat în siguranţă. Am împărtăşit această experienţă în ziua următoare, la grupa de studiu biblic.

În Psalmi, David ne ajută să înţelegem că îngerii sunt întotdeauna aproape de noi. Orice semn al prezenţei lor este o dovadă frumoasă şi simbolică a omnipotenţei şi omniprezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dumnezeu a făgăduit că îngerii Lui vor tăbărî în jurul nostru. Să uităm noi să cerem această făgăduinţă şi să nu îi mulţumim pentru implicarea Lui în orice situaţie din viaţă?

Edna Bacate Domingo


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO