Atenție la câinii răi! - Devoțional femei. Te încurajez să te pleci pe genunchi, la fel ca Adja, şi să ceri împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu. Nu uita niciodată că în această lume sunt câini şi lucrători răi. Tu eşti în mijlocul lupilor. De aceea, fiţi înţelepţi ca şerpii şi Domnul Dumnezeu vă va elibera din orice capcană a celui rău.

Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi. Ei vor face semne şi minuni, ca să înşele, dacă ar fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. – Marcu 13:22

Ea nu este soţia ta! Dacă insişti să o păstrezi, te va distruge! Niciodată nu îţi vei mai reveni din această boală.” Acestea au fost cuvintele dure pe care pastorul Sanvi i le-a adresat lui Emmanuel, un membru credincios al bisericii sale. Pastorul Sanvi, considerat un pastor charismatic foarte respectat, era vizitat o dată pe săptămână de cei care doreau să le descopere lucrurile ascunse.

Dar pastorul Sanvi avea un secret. Relaţia maritală a lui Emmanuel era a cincea relaţie pe care o distrugea. Nici măcar nu părea să îi pese de impactul pe care l-ar fi avut această despărţire asupra celor patru copii ai lui Emmanuel. El fusese căsătorit cu Adj a timp de zece ani – zece ani de trudă pentru ea, ani de răbdare şi zece ani de dragoste şi împreună-simţire. Pastorul Sanvi tocmai ce destrămase o altă căsnicie pe baza unei „revelaţii” şi fără niciun regret. Adja a găsit adăpost la o prietenă din copilărie, care a fost de acord să o lase să stea la ea o vreme. Neavând un loc de muncă, Adja a fost neglijată de familia ei şi de comunitate. Fără să o consulte, cumnaţii Adjei au despărţit-o de copiii ei, pe care i-au împărţit între ei ca pe nişte păpuşi şi i-au dus acasă.

Simţindu-se trădată, dezamăgită şi îngrijorată, Adja a izbucnit în lacrimi – acele lacrimi vărsate de toate femeile dezamăgite. Totuşi, în toată această situaţie, ea nu L-a uitat pe Creatorul ei. Ea şi-a dus lupta pe genunchi, s-a rugat la Dumnezeu pentru a împlini făgăduinţele făcute de El. Având Biblia deschisă la Psalmul 68, ea a implorat: ,Ah, Dumnezeul lui Israel. Tu spui că eşti Tatăl orfanilor şi Judecătorul văduvelor. Tu alini singurătatea din familie. Te rog, adu-Ţi aminte de mine. Nu mă lăsa de izbelişte. Te implor! Văd că noi am ascultat de agentul Diavolului – un profet fals a cărui misiune este să distrugă familii. Dumnezeul meu, nu lăsa să se întâmple o aşa nedreptate! Salvează-mi familia, în Numele puternic al lui Isus! Amin!” Această rugăciune a fost punctul de cotitură în viaţa Adjei.

Dragă soră, poate că tu sau cineva cunoscut ţie este condus în rătăcire de un profet fals, cineva care dă sfaturi care nu sunt în conformitate cu Biblia. Te încurajez să te pleci pe genunchi, la fel ca Adja, şi să ceri împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu. Nu uita niciodată că în această lume sunt câini şi lucrători răi. Tu eşti în mijlocul lupilor. De aceea, fiţi înţelepţi ca şerpii şi Domnul Dumnezeu vă va elibera din orice capcană a celui rău.

Koulibaly N’gandia Diata Epse Diarrassouba


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO