Frumusețea unei femei - Devoțional femei. Doamne, ajută-mă să reflect frumuseţea Ta, frumuseţea unei vieţi evlavioase. Ajută-mă să nu îmi pese atât de mult de înfăţişarea exterioară, ci de ce se află în interior.

Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor. – 1 Petru 3:3-5

Contrar la ce ne spun cultura noastră şi media, frumuseţea unei femei nu stă doar în înfăţişarea exterioară. Cei care concep reclamele ne bombardează constant cu promovarea unor produse care se presupune că ne vor face mai frumoase – de parcă noi nu suntem frumoase aşa cum suntem. Ei promovează creme de piele pentru a ascunde sau a elimina ridurile, vopsele de păr care să ascundă firele albe şi produse de machiaj care, în unele cazuri, ameninţă să ne ascundă adevărata faţă. Reclamele la haine la modă şi la bijuterii induc ideea că aceste produse ne vor face mai atractive.

Niciunul dintre aceste lucruri nu putem spune că este greşit, dar nu ar trebui să simţim că avem nevoie de toate cele de mai sus pentru a fi mai atrăgătoare. Uneori suntem preocupate de cum arătăm şi facem mari eforturi de a ne perfecţiona înfăţişarea. Totuşi, Dumnezeu doreşte ca noi să fim mai preocupate de cum arătăm în interior. Aici se găseşte adevărata frumuseţe. Aici este modelat caracterul. A avea o faţă frumoasă, o siluetă perfectă şi accesorii frumoase nu înseamnă nimic în lumina veşniciei.

Eu am trei copii: doi băieţi şi o fată. Fiica mea este foarte frumoasă, dar adevărata ei frumuseţe vine din interior. Această frumuseţe se manifestă în caracterul ei, în personalitatea ei şi în atitudinea plină de bunătate faţă de cei din jur.

Cred că trebuie să trecem dincolo de preocuparea exagerată faţă de înfăţişarea exterioară şi să ne concentrăm mai mult pe interior.

Putem să lăsăm Duhul Sfânt să ne înfrumuseţeze din interior pe exterior. Când avem frumuseţea lui Dumnezeu în noi, acest lucru se va reflecta şi la exterior. Atunci vom avea adevărata frumuseţe a unei femei evlavioase, iar această frumuseţe este veşnică.

Doamne, ajută-mă să reflect frumuseţea Ta, frumuseţea unei vieţi evlavioase. Ajută-mă să nu îmi pese atât de mult de înfăţişarea exterioară, ci de ce se află în interior.

Shakuntala Chandanshive


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO