Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

Eu şi soţul meu am locuit în Statele Unite mai bine de şase ani fără a avea maşină, din cauza unor situaţii care nu ţineau de noi. Prin harul lui Dumnezeu, anul acesta ni s-a returnat o parte din impozitul pe venit şi am hotărât să cumpărăm o maşină la mâna a doua. Ne-am rugat prietenii să ne ajute să găsim o maşină bună. Personal, aş fi preferat o maşină Nissan Altima GLE, dar, având resurse limitate, nu prea poţi alege ce vrei. Aşa că am lăsat totul în mâna lui Dumnezeu şi am uitat de această problemă.

Trei luni mai târziu, un prezbiter de la biserică mi-a spus că a găsit o maşină, dar proprietarul trebuia să îi repare parbrizul. O săptămână mai târziu, prim-diaconul, Emmanuel, mi-a spus şi el despre o altă maşină bună. I-am sugerat să se consulte cu prezbiterul Evans pentru ca împreună să le încerce şi să aleagă cea mai bună maşină pentru noi. Ei şi-au făcut bine temele şi au ales ce maşină să cumpărăm, neştiind nici de aşteptările mele şi nici de maşina pe care eu mi-o doream în mod special.

Am plătit maşina prin Emmanuel. Apoi am cumpărat asigurarea auto online, am înscris maşina şi am făcut rost de toate actele necesare. Emmanuel mi-a adus cheile şi mi-a spus: „Vino să vezi maşina!” Spre uimirea mea, în faţa mea era o maşină Nissan Maxima. Pe deasupra, era şi modelul GLE cu trapă, cu interior din piele şi încălzire în scaune, utilă în special pe timpul iernii. După ce mi-am mai revenit puţin din şoc, tot ce am putut spune a fost: „Ah, Doamne, cât de mare eşti!” Iată un Dumnezeu care ţine la detalii şi care poate să ne împlinească toate nevoile!

Prietenele mele, Dumnezeul căruia Îl slujim ne cunoaşte inima şi, dacă avem credinţă măcar cât un bob de muştar, El ne va binecuvânta prin împlinirea dorinţelor inimii noastre. Prezbiterul Evans şi Emmanuel nu au ştiut că eu îmi doream un anume tip de maşină, dar Tatăl meu puternic i-a condus exact la cea pe care o voiam eu, cu un bonus – era Maxima, nu Altima. Era o maşină de lux.

Isus a spus să Îl căutăm pe Dumnezeu şi neprihănirea Lui înainte de orice, apoi „toate aceste lucruri” ni se vor da pe deasupra (Matei 6:33). Rugăciunea mea a fost pentru o maşină second-hand şi Cel care îmi cunoaşte inima a răspuns dorinţei inimii mele. Sunt uimită. Cum reuşeşte să facă acest lucru? Spuneţi voi!

Mabel Kwei

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO