Mi-a fost pus un țepuș în carne. – 2 Corinteni 12:7

Pustiul și țara fără apă se vor bucura; pustietatea se va veseli și va înflori ca trandafirul. – Isaia 35:1

Floarea mea preferată este trandafirul și niciodată nu am putut să înțeleg de ce o floare atât de frumoasă are spini. Mai târziu am aflat că spinii de pe trandafiri sunt un mecanism de apărare, ceva menit să îi protejeze de rău. După ce m-am mutat dintr-un oraș mare la țară, obișnuiam să trimit scrisori, iar pe plic desenam un trandafir colorat. Eu și soțul meu, care este orb, de obicei facem altarul de seară după cină. Într-o zi i-am prezentat o idee nouă, ceva de inclus în devoțiunea noastră. După ce terminam de cântat, fiecare trebuia să spună ceva despre ziua lui, sub formă de trandafir și de spin. De fiecare dată când aveam musafiri îi includeam și pe ei și întotdeauna erau nerăbdători să avem momentele acestea împreună. Acesta a devenit un obicei pentru familia noastră. Unii membri ai familiei chiar au continuat această practică și după ce au plecat de acasă.

Într-o zi, la altar, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Serita (fiica noastră); sper că este bine.” Acest spin a rezistat trei zile. În a patra zi a sunat fiica noastră. Ea a spus: „Doar voiam să văd cum sunteți. Eu sunt bine. Ce face tata?” Vorbele acestea i-au adus un zâmbet larg pe față. Acum știa ce face fetița lui. Spinul acela s-a transformat într-un trandafir.

Zilele au trecut. Apoi, la altar, cam la o săptămână după aceea, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Tiger (fiul nostru) de trei săptămâni. Sper că este bine.” Ei bine, următoarele două zile spinul a rămas neschimbat. Apoi, în a treia zi, imediat după ce ne-am terminat de împărtășit trandafirii și spinii din acea zi, a sunat telefonul. După cum probabil ați ghicit, era Tiger, fiul nostru cel mare. I-am spus că fusese „spinul” tatălui lui în ultimele trei zile.

El a râs și a spus: „Spune-i lui tata că sunt bine – doar că am două locuri de muncă și încerc să îmi întrețin familia.” Am vorbit cam treizeci de minute cu el.

Foarte uimit, soțul meu a spus: „Dragă, Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni. Când Serita a sunat, am crezut că a fost doar o coincidență. Dar apelul de la băiatul nostru a fost ca un răspuns la rugăciune – dulce ca trandafirul.”

Trandafirul meu pentru tine astăzi este să îți amintești întotdeauna că ai un Dumnezeu care acționează ca un „mecanism de apărare” și aude rugăciunile. El ține la distanță spinii lui Satana.

Elaine J. Johnson

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO