Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea! – Psalmii 18:2

Era o dimineaţă frumoasă de Sabat şi am pornit spre biserică. Eram fericită şi aşteptam cu nerăbdare părtăşia cu sfinţii lui Dumnezeu. Mergând cu maşina pe autostrada aglomerată, fredonam cântece de laudă şi mă gândeam ce încântată sunt să merg la biserică.

La un moment dat, am ajuns la un semafor. Atunci am auzit o bătaie uşoară în geamul meu. Am ezitat să îl deschid. Apoi am simţit îndemnul să deschid totuşi. O voce îmi spunea să deschid, aşa că am ascultat.

Un bărbat cu o voce plăcută, care era pe o bicicletă, mi-a spus blând: „Se pare că aveţi o problemă la maşină. Cred că vă curge ulei, apă sau antigel de la motor.” Mi-a sugerat să trag pe dreapta şi să verific motorul. „Mi-e teamă”, a adăugat el, „că, dacă veţi continua să mergeţi cu maşina, se va strica şi mai tare motorul.” Am mai făcut câţiva metri înainte de a opri pe dreapta pentru a verifica ce problemă era. Spre dezamăgirea mea, motorul era acoperit de antigel. Peste tot era numai antigel. Am spus: Doamne, ce să fac? Astăzi nu pot rezolva prea multe şi nu pot continua să merg la biserică, este prea departe.

„Crede şi ascultă”, spun versurile unui imn. Am simţit îndemnul puternic de a crede şi a asculta „glasul” care acum îmi spunea să mă întorc. Aşa că am întors maşina şi am pornit spre casă. Dar, înainte de a ajunge acasă, maşina a început să îmi facă probleme. Motorul a început să meargă tot mai încet şi zgomotele puternice mă anunţau că era ceva destul de grav. La cinci minute de casă, motorul a început să scoată fum. Am oprit şi am sunat la serviciul de urgenţă. A venit un poliţist să mă ajute. Dumnezeu este milostiv şi plin de îndurare. El i-a dat înţelepciune acelui bărbat să îmi repare temporar maşina, astfel încât să pot ajunge acasă. Apoi a mers în spatele meu până acasă, pentru a se asigura că ajung cu bine.

I-am mulţumit poliţistului şi Tatălui ceresc pentru aceasta. Dumnezeu a promis: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Cred că Domnul a trimis un înger în acea dimineaţă să mă salveze de la un accident grav care putea să aibă loc.


Patricia Hines

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO