Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, şă fiţi tari în nădejde! – Romani 15:13

Locuim la o distanţă scurtă de la o autostradă mare dintre state. De-a lungul regiunii, după cum pot vedea şi călătorii de pe autostradă, sunt ferme care îmbogăţesc peisajul, facându-l pitoresc.

O fermă apropiată de autostradă mi-a sărit în ochi pentru că avea scris, pe două laturi ale unui hambar alb, aceste cuvinte cu litere mari, negre: „Keeshond pierdut.” Sub primul rând era un al doilea care spunea: „Recompensă”, urmată de un număr de telefon.

An după an, acel mesaj a fost lăsat pe cele două laturi ale hambarului, făcând vizibilă pierderea câinelui pentru călătorii care se mişcau în orice direcţie. Cu toate că primul rând a rămas neschimbat — „Keeshond pierdut”, al doilea rând a fost schimbat de la „Recompensă” la „Fermă,” iar numărul de telefon a fost acoperit cu vopsea. Mesajul hambarului poate fî citit acum: „Ferma Keesohn pierdut”.

Această familie de fermieri era atât de disperată să-şi găsească iubitul lor câine keeshond pierdut, încât au folosit orice metodă imaginabilă pentru a-l căuta. Nu ştiu dacă a fost găsit vreodată câinele lor, dar cu siguranţă că ei nu au renunţat la speranţă pentru mai mult de zece ani. Atunci ei şi-au onorat iubitul animal, numind ferma în memoria lui. Acea familie a făcut cel mai mare bine dintr-o situaţie tristă şi a transformat-o în ceva pozitiv. Ce credinţă trebuie să fi avut în a pune acel mesaj pe fermă!

Am eu acelaşi fel de credinţă care este dispusă să „posteze” mesajul lui Isus intr-un mod reliefat ca alţii să poată vedea? Folosesc eu metode extraordinare pentru a răspândi vestea bună a lui Isus călătorilor de pe autostrada vieţii? Poate că noi ar trebui să postăm un mesaj asemănător care să spună: „Planetă pierdută! Sună-L pe Isus! Mântuitorul nostru va răspunde apelului!”

Mesajul de pe hambar îmi aminteşte de mesajul Mântuitorului pentru noi — că şi atunci când suntem o oaie pierdută, bunul Păstor nu renunţă niciodată la căutare. Dar stai! Este mai mult!

Întocmai cum familia a făcut cel mai mare bine dintr-o situaţie rea, planeta noastră pierdută se va transforma într-o planetă răscumpărată, o planetă restaurată de către Creatorul şi Răscumpărătorul nostru. Numai El poate să înlocuiască semnul „Planeta pierdută” cu un semn nou: „Bun venit acasă!” Sunt sigură că va fi strategic plasat de-a lungul bulevardelor cerului. Şi ce sărbătoare de „bun venit” va fi aceea!


Ginger Bell

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO