Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul. Dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice! – Eclesiastul 4:10

Maşina fiicei mele avea probleme. Aşa că luni dimineaţa, ea şi tatăl ei, pastor, au mers la cea mai apropiată staţie de autobuz pentru a lua autobuzul de acolo înspre locul de muncă. După o oră, Adjei, soţul meu, m-a sunat şi mi-a spus că încă erau în staţie! Am fost surprinsă, deoarece de obicei trei autobuze trec prin acea staţie în mod regulat în fiecare zi. Disperată, am înălţat o rugăciune în şoaptă: „Tată, uneori viaţa este atât de dificilă pentru noi, dar ştiu că Tu niciodată nu omiţi nimic. Te rog, ajut-o pe Abby şi pe tatăl ei să ajungă la lucru dacă este voia Ta.”

Chiar în acel moment m-a sunat Adjei foarte fericit să îmi spună că Ernest, un frate de la biserica noastră, îi va duce până la lucru. Ernest i-a povestit că avusese loc un accident pe acea rută de transport şi că niciun autobuz nu reuşea să treacă pe acolo în acea dimineaţă. Tot traficul fusese redirecţionat. Desigur, Abby şi Adjei nu ştiau acest lucru.

Deşi Ernest locuieşte în acea zonă, niciodată nu merge pe acel traseu la lucru. Totuşi, în acea zi, cam în momentul în care m-am rugat eu, el a ales acel traseu şi i-a găsit pe soţul meu şi pe fiica noastră în staţie!

„Cred că Dumnezeu a avut o sarcină specială pentru mine astăzi – să vă duc la lucru”, a spus Ernest. „Probabil de aceea am simţit îndemnul să aleg acest traseu în dimineaţa aceasta. Sunt bucuros că Dumnezeu mă poate folosi pentru a-l ajuta pe pastor şi eu cred că Dumnezeu îmi va dărui binecuvântări speciale pentru acest lucru”, a mai adăugat el.

Ştiu că Dumnezeu este întotdeauna aproape şi gata să ajute. Într-un sens, pot spune că I-am trimis „un SMS” sub formă de rugăciune. El a ales să răspundă imediat!

Da! Tatăl nostru ceresc niciodată nu întârzie, nu ignoră, nu dezamăgeşte şi niciodată nu trece cu vederea vreun detaliu din viaţa preaiubiţilor Săi copii. Făgăduinţele Sale sunt sigure. Una dintre ele ne asigură că, dacă vom cere, Dumnezeu ne va da ceea ce avem nevoie (vezi Matei 7:7).

Această experienţă îmi aminteşte cât de important este să prezentăm în rugăciune înaintea lui Dumnezeu orice situaţie din viaţa noastră. Un compozitor de cântece ne spune să înălţăm în şoaptă rugăciuni pe tot parcursul zilei. Putem rosti în şoaptă o rugăciune în orice moment şi Dumnezeu va răspunde la momentul potrivit! El nu trece cu vederea nimic!


Mabel Kwei

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO