Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice. – 2 Corinteni 4:18

Deşi la şcoala mea trebuia să se facă inspecţia anuală cu un an înainte, totuşi nu s-a realizat această activitate. Directorul şi toţi profesorii ştiau că inspecţia era inevitabilă, dar nu ştiu cum nu reuşiseră să se pregătească la timp. Părea că am ignorat sfatul de a fi pregătiţi în orice moment. Apoi a venit avizul de inspecţie – doar cu două zile înainte ca să ajungă şi inspectorul. Am început o pregătire riguroasă.

Ne-am asigurat că toate obiectele cu grad crescut de periculozitate erau puse în loc sigur, pentru a nu răni pe nimeni, şi că toate deşeurile solide erau depozitate corespunzător. S-a făcut o curăţenie generală în jurul şcolii, în urma căreia campusul strălucea. Au fost vopsiţi pereţii, podeaua a fost spălată riguros, gazonul a fost tuns şi mica grădină de flori a fost curăţată de buruieni. În timp ce unii se îngrijeau de terenul din jurul şcolii şi de clădiri, administraţia trebuia să se asigure că toate documentele necesare erau la zi dacă urmau să ni le ceară. Pentru a primi autorizaţie de funcţionare, toate standardele stabilite trebuiau îndeplinite. Când a venit inspectorul în şcoală, am observat că nu rămăsese nimic nereparat sau nefăcut.

Atunci gândul meu s-a îndreptat înspre cer şi am început să meditez la relaţia mea personală cu Dumnezeu. Mi-am făcut o introspecţie şi m-am întrebat: Dacă în această dimineaţă Dumnezeu ar fi inspectorul, ce ar spune raportul dat de El despre mine? Am meditat la experienţa lui Noe şi la avertizările pe care le-a dat. În ciuda apelurilor sale repetate la pocăinţă şi pregătirea inimii, majoritatea poporului nu a reuşit să îşi facă „inspecţia”. Poate unii aşteptau să facă pregătirile în ultima clipă, dar Potopul i-a prins nepregătiţi. În linişte m-am dus în colţul clasei şi m-am rugat ca această experienţă să mă ajute să îmi schimb percepţia despre ce înseamnă a fi pregătit.

Doamne, ajută-mă astăzi pe mine, fiica Ta, să îndrept tot ce este negativ şi să înlătur tot gunoiul din viaţa mea. Ajută-mă să îmi pregătesc inima pentru marea inspecţie. Şi te rog, fie ca notele pe care le primesc să fie plăcute înaintea tronului Tău, unde îl voi vedea faţă în faţă pe Isus.


Rose Coleman

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO