Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă. El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă. – Matei 24:30,31

Cea mai mare parte a vieţii mele am trăit printre dealurile din Meghalaya, India, şi pentru a ajunge undeva trebuia să merg pe jos. Abia mai târziu am început să călătoresc cu trenul sau maşina. Aceste mijloace de transport îţi dau un simţământ de siguranţă, deoarece sub roţile care se mişcă este o suprafaţă solidă. Totuşi, a călători pe calea aerului este cu totul diferit, deoarece nu poţi vedea niciun drum pe care să călătorească avionul. Deşi pe fereastra avionului pot vedea pământul şi aeroportul înainte ca avionul să decoleze, aceste scene dispar rapid din vizor pe măsură ce ne înălţăm printre nori. Un lucru sigur este că nu pot vedea nici destinaţia.

Viaţa în această lume este ca o călătorie cu multe necunoscute. În toate studiile, planurile şi în munca mea, am întâmpinat şi unele eşecuri, dezamăgiri, dureri şi lacrimi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că acestea nu au fost fatale, ci mai degrabă nişte lecţii prin care să învăţ să mă încred în Dumnezeu în orice clipă. Îi mulţumesc Lui că Isus a venit jos pe pământ chiar înainte de a mă naşte eu, pentru a plăti răscumpărarea pentru mine ca eu să pot avea viaţă veşnică. Înainte ca să Se înalţe la cer, Isus a făgăduit că Se va întoarce să ne ia acasă (vezi loan 14:1-3). El ne-a spus să nu ne fie teamă şi să nu fim tulburaţi, pentru că îşi va ţine cuvântul – deşi noi acum „vedem” prin credinţă.

Eu m-am putut bucura de toate zborurile cu care am fost, deoarece am avut credinţă în pilot. Cea mai interesantă parte a zborului, pentru mine, este atunci când pilotul ne spune să ne punem centurile de siguranţă înainte de aterizare. Cu bucurie îmi pun centura, deoarece ştiu că, de îndată ce zborul ia sfârşit, mă voi întâlni cu cei dragi. Curând simt o zdruncinătură şi aud sunetul roţilor care ating pământul, când roţile trenului de aterizare se opresc perfect în toate cele trei puncte.

În curând Isus Se va întoarce după noi şi ne va duce într-un zbor minunat către căminul ceresc. El este Pilotul comandant al celei mai fantastice companii aeriene pe care ai văzut-o vreodată. El ne va duce acasă, într-un loc a cărui frumuseţe şi perfecţiune nu ne-o putem imagina (1 Corinteni 2:9). Isus va face o aterizare perfectă în trei puncte, deoarece Pilotul nostru este „Calea, Adevărul şi Viaţa” (loan 14:6). Chiar şi acum El este singura cale de mântuire, adevărul care ne protejează de înşelăciune şi dătătorul vieţii veşnice. Să ne punem centura de siguranţă (vezi Efeseni 6:10) şi să fim plini de curaj. Călătorie plăcută!


Birdie Poddar

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO