Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

Momentul mutatului întotdeauna aduce cu sine un simţământ de anxietate în viaţa mea liniştită. Îmi imaginez şi mă sperii de toate lucrurile care ar putea să nu meargă cum trebuie, împreună cu soţul meu am hotărât, din motive de sănătate, să ne mutăm într-o zonă rezidenţială pentru vârstnici, care ne punea la dispoziţie resurse de care urma să avem nevoie în viitor. Soţul meu a căutat pe internet şi a găsit un complex de case care părea potrivit, aşa că ne-am trecut numele pe listă. Câţiva ani pe lista de aşteptare aveau să ne ofere suficient timp să ne adaptăm la această aventură uriaşă. Dar în doar câteva săptămâni am fost sunaţi şi ni s-a spus că apartamentul nostru cu trei camere urma să fie gata în doar două luni. Noi nu am reuşit să îl vedem, dar pozele şi prietenii ne-au asigurat că totul era minunat, cu excepţia bucătăriei destul de mici.

Am sortat ce aveam în casă, am organizat un talcioc, am vorbit cu cei care urmau să ne ajute cu mutatul şi ne-am luat rămas-bun de la casa noastră cu o bucătărie imensă şi modernă. Totul a mers atât de lin, încât până şi vecinii au spus că acesta trebuie să fi fost planul lui Dumnezeu pentru noi.

În ziua în care urma să ne mutăm, am pus pisicile în mica noastră maşină şi am plecat din zona rurală spre marele oraş.

Prima dată când am văzut centrul rezidenţial am fost impresionaţi pozitiv. Deşi era mai vechi, era bine îngrijit. Sufrageria era imensă. Dar bucătăria, oh! Soţul meu a numit-o „bucătăria intimă.” De îndată am mai adăugat un dulap de bucătărie şi o măsuţă în sufragerie. În mod surprinzător a fost foarte bine. Iar restul complexului — ei bine – are piscină şi jacuzzi, peste zece aparate sport de calitate, o bibliotecă, nenumărate şezlonguri, multe activităţi, inclusiv filme, concerte, jocuri şi servicii de transport, terenuri plăcute şi oameni foarte binevoitori. Serviciile de catering, curăţenie şi asistenţă medicală sunt disponibile la nevoie. Unele din cele mai bune instituţii medicale din provincie sunt la o aruncătură de băţ de casa noastră. În restaurante şi magazine poţi găsi o varietate de preparate vegetariene. La doar cinci minute distanţă locuiesc prieteni de-ai noştri şi aceştia ne-au „adoptat” în călduroasa lor familie.

Ne este dor de vechea locuinţă şi de prieteni? Desigur. Suntem fericiţi aici? Cu siguranţă! Dumnezeu nu doar că a răspuns tuturor nevoilor noastre, dar a răspuns şi dorinţelor noastre şi a adăugat binecuvântări din abundenţă!


Dawna Beausoleil

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO