Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. – Romani 5:8

O, dragostea lui Dumnezeu, cât de puternică şi adevărată!

Eternă şi totuşi nouă;

Neînţeleasă şi nevândută,

Care trece dincolo de orice cunoştinţă şi gând.*

Stăteam pe vârful ţărmului stâncos, privind înspre mare. Era dimineaţa devreme; soarele răsărea şi valurile se sfărâmau de stâncile din apropierea ţărmului. Norii erau joşi şi negri şi prevesteau ploaia care se apropia. Stând pe acel vârf şi privind ia stâncile care păreau de nemutat şi la puterea fără sfârşit a mării, care ajungea tot mai sus şi continua să vină, m-am gândit la dragostea lui Dumnezeu pentru mine.

Aparenta încăpăţânare a stâncilor care nu se lăsau mutate şi a mării care venea neîncetat la mal mi-a amintit că dragostea lui Dumnezeu pentru mine nu are sfârşit, indiferent ce se întâmplă în viaţa mea, indiferent ce am făcut, dragostea lui Dumnezeu continuă să mă spele cu valurile sale nesfârşite.

Pavel scria că, încă pe când eram păcătoşi, chiar înainte să Îi cunoaştem sau să ne predăm viaţa noastră Lui, Isus a murit pentru noi. Moartea lui Hristos pe cruce este cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu pentru omenire. Uimitor? Da. De necrezut? Da. Dragoste încăpăţânată? Da. Aşa mi-au venit în minte versurile minunatului imn al lui Horatius Bonar: „O, dragostea lui Dumnezeu, cât de puternică şi adevărată!” Dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi trece dincolo de comportamentul nostru, de atitudinea noastră, de voinţa noastră încăpăţânată şi chiar de păcatele noastre. Vedem această dragoste culminând cu moartea lui Isus pe cruce pentru fiecare dintre noi.

Te citim cel mai bine în Cel care a venit

Să poarte pentru noi crucea ruşinii;

Trimis de Tatăl cel de sus,

Viaţa noastră să o trăiască, de moartea noastră să aibă parte.”

Uneori ne simţim neiubiţi sau de neiubit. Când Satana îţi aduce aceste gânduri in minte, reaminteşte-ţi şi spune-i că Dumnezeu te iubeşte şi că dragostea Lui este mai puternică decât gândurile şi simţămintele negative. Bucură-te astăzi de acea dragoste!


Heather-Dawn Small

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO