Să salte de bucurie credincioşii Lui, îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor! – Psalmii 149:5

Eşti o ciocârlie sau o bufniţă? Ciocârliile ciripesc frenetic, cântă şi zburdă de la primele ore ale dimineţii, dar pe la sfârşitul zilei nu prea le mai auzi cântecul. De obicei, bufniţele nu sunt foarte matinale! Totuşi, odată cu lăsarea serii şi apariţia nopţii, bufniţele îşi iau zborul cu aripile larg întinse, gata să cucerească cerul!

Probabil că eşti de acord cu mine că momentul cel mai potrivit al zilei în care să vorbeşti cu Dumnezeu este atunci când eşti odihnit şi alert, fie că este dimineaţa, la amiază sau seara. Eu mă asemăn mai mult cu o ciocârlie, dar cu siguranţă că nu am de gând să îmi încep „trilul” la ora patru dimineaţa!

În urmă cu câţiva ani, m-am trezit într-o noapte şi m-am uitat la ceasul de pe noptieră. Era ora 4:05 dimineaţa, dar mă simţeam odihnită şi cu totul trează. Atunci m-am gândit: Ei bine, acum ce să fac? Este prea devreme să mă ridic din pat şi să îmi încep ziua. Cred că voi vorbi cu Dumnezeu o vreme.

După aceea am început să mă trezesc – înviorată – cam pe la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă, aşa că am profitat de ora matinală pentru a petrece timp cu Dumnezeu. Au trecut zece ani şi încă mă trezesc în fiecare dimineaţă, între ora 4 şi 4:30, şi petrec un timp special în rugăciune.

Într-o dimineaţă am hotărât să includ şi un scurt cântec de laudă în timpul meu de rugăciune, dar nu a ieşit foarte bine. Am încercat să fredonez imnul meu preferat cât de încet am putut, ca să nu îl trezesc pe soţul meu.

O decizie nu foarte bună!

Fredonatul meu s-a auzit mai mult ca un scârţâit, iar asta l-a trezit pe soţul meu, care a întrebat alarmat: „Care este problema?” Inutil să mai spun că după aceea am hotărât să cânt doar în gând.

1 Corinteni 14:15 spune: „Voi cânta cu duhul, dar voi cânta şi cu mintea.” Mi-am dat seama că, atunci când cânt în linişte în gând, îmi este mai uşor să ascult şi să înţeleg cuvintele chiar şi de la cele mai simple melodii, ca de exemplu „Isus mă iubeşte”.

Eu cred că Domnul a început să mă trezească devreme în urmă cu mulţi ani deoarece a ştiut că acela era momentul cel mai potrivit pentru a comunica cu mine.

Sunt foarte fericită că am început să vorbesc cu El la primele ore ale dimineţii — şi să „cânt” la fel ca păsările” — în loc de să mă întorc pe partea cealaltă şi să dorm în continuare.


Terry Wilson Robinson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO