Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare – zice Domnul oştirilor-şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

La un moment dat am rămas în urmă cu plata ratelor la bancă, dar totuşi am rămas credincioasă în a înapoia zecimile şi darurile. Tocmai aflasem că o organizaţie naţională ce ajută proprietarii de case care au probleme susţinea un atelier de lucru cu prezentare în centrul oraşului Atlanta. Această organizaţie ajută proprietarii de case să îşi păstreze proprietatea, cerându-le creditorilor să reducă dobânzile. După ce am ajuns în centrul oraşului pentru prezentare, a trebuit să aştept mai mult decât mă gândeam pentru a primi ajutor la atelierul de lucru. Biletul de parcare urma să expire curând. Când am ajuns la maşină, deja îmi blocaseră roţile. A trebuit să plătesc cincizeci de dolari pentru a-mi debloca roţile. Doamne, am strigat eu, nu înţeleg. Nici măcar nu aveam bani. Şi acum se mai întâmplă şi asta!

Am plecat de la acel atelier Iară a primi ajutorul de care aveam nevoie. Mi s-a spus că pot să accesez pagina de internet şi să depun online toate documentele necesare. De fiecare dată când am încercat, nu am reuşit. Într-o zi, în timp ce mă întorceam acasă de la lucru, am hotărât să opresc pe la biroul local din centrul oraşului Decatur. I-am explicat problema mea unui domn, care m-a ascultat şi apoi a primit o copie a documentelor mele, spunându-mi că urma să mă contacteze cineva în câteva săptămâni.

Într-un final, am fost sunată de un reprezentant care mi-a pus nenumărate întrebări despre cât de mulţi bani cheltuiam pentru anumite lucruri, inclusiv următoarea întrebare: „Ce sumă oferiţi ca donaţii caritabile?” Când i-am spus cât oferim, el a răspuns: „Dacă donaţi atât de mult, atunci vă permiteţi să plătiţi şi ipoteca.”

„Domnule”, am răspuns eu, „dacă organizaţia dumneavoastră alege să nu mă ajute din cauză că dăruiesc, este în regulă, deoarece acelaşi Dumnezeu care mi-a dat casa aceasta îmi poate da alta!” Cam la o lună după acea convorbire, compania de ipotecare m-a anunţat că urmau să îmi trimită nişte documente pe care să le semnez pentru a primi ajutor financiar care urma să vină sub formă de ipotecă fixă (neajustabilă) cu o scădere de 5% a dobânzii şi, mai mult, în următoarele două luni nu trebuia să plătesc ipoteca! Eram plină de bucurie! Dumnezeu le-a făcut o promisiune celor care plătesc cu credincioşie zecimea.

Ştiu fără îndoială că Dumnezeu îşi ţine promisiunile!


Deniece G. Anderson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO