Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

Prietena mea cea mai bună m-a sunat cu câteva zile în urmă să îmi spună cât de recunoscătoare este pentru iubirea nemărginită a lui Dumnezeu. Într-o seară, când pleca de la serviciu, a observat că una din roţile de la maşină era moale. Nicio problemă, s-a gândit ea. Avea o soluţie. A mers până la următoarea benzinărie ca să umfle roata. În următoarea zi, în timp ce îşi ducea fiul la şcoală, a observat că roata era mai moale decât în ziua precedentă. Nicio problemă, a spus în mintea ei. Ea s-a gândit că schimbarea climei şi a mediului au fost factorii care au făcut roata să se dezumfle. Aşa cum procedase seara trecută, a mers până la benzinărie şi a umflat roata. După ce a terminat, a plecat la muncă. În timp ce mergea spre biroul ei, se gândea să ducă maşina la mecanic în pauza de prânz. Totuşi, învălmăşită de haosul zilei, nu a avut timp să verifice roata.
În acea seară, în timp ce mergea spre maşină, roata era vizibil dezumflată. S-a uitat la ceas. Atelierul mecanicului era deja închis şi trebuia să se ducă după fiul ei. Nu avea nicio soluţie. S-a dus până la benzinărie, a umflat roata, apoi s-a dus după fiul ei. În dimineaţa următoare, roata era complet dezumflată. Ce avea să facă? A rostit repede o rugăciune, a plecat spre cea mai apropiată benzinărie, a umflat din nou roata, apoi l-a dus pe fiul ei la şcoală. A plecat apoi spre mecanicul care se afla vizavi de locul de muncă, 45 de minute distanţă de casă. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.

Prietena mea a întrebat care este preţul pentru a repara roata, iar mecanicul i-a spus cu aproximaţie. Costa mult, dar ce putea să facă? Problema cu roata trebuia rezolvată. După ce a plecat de la muncă, a fost la mecanic să ia maşina. Costul reparaţiei a fost cu 85% mai mic decât preţul iniţial, deoarece mecanicul a reuşit să repare roata în loc să o înlocuiască.

Nu-i aşa că Dumnezeu este minunat? A rezolvat problema ei. A fost lângă ea în tot acel timp, un ajutor prezent în vreme de nevoie.

Făgăduinţa lui Dumnezeu este foarte clară: „Căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).


Diantha Hall-Smith

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO