Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6


 
Zâmbesc în această dimineaţă când mă gândesc la o întâmplare anume care a avut loc cu ceva timp în urmă. Era momentul examenelor la o universitate din Caraibe de Nord, când o tânără domnişoară s-a apropiat de mine cu ochii în lacrimi. Ea a spus: „Doamna pedagog, am varicelă. Va vine să credeţi? Este timpul examenelor şi, dacă le ratez, voi rămâne cu mult în urmă. Nu voi putea să graduez la timp.” Cunoscând starea şi limitele ei financiare, am început imediat să caut o alternativă pentru ea. Eforturile mele au eşuat şi nu ştiam ce să mai fac. Am fost la apartamentul meu, m-am gândit la situaţie şi am făcut cercetări suplimentare cu privire la procesul de examinare. Apoi m-am întors înapoi la studenta îngrijorată.
„Nu vrei ca deocamdată să stai la mine în sufragerie?” i-am sugerat. „Profesorii examinatori au spus că îţi permit să dai examenele în particular.”

„O, doamna pedagog Cain, ar fi minunat!” a spus ea.

Am avut grijă de ea şi i-am oferit o dragoste de mamă şi de soră tot timpul cât a fost bolnavă, în timp ce îşi dădea examenele. În cele câteva zile în care am avut grijă de acea tânără, pe lângă celelalte responsabilităţi ca pedagog în campus, s-a format între noi o legătură care nu putea fi ruptă, deşi cu posibilitatea să nu ne mai revedem vreodată pe acest pământ, în timp ce vieţile noastre ne-au condus în direcţii opuse de atunci.

Când întindem cuiva o mână în situaţii grele, cum ar fi boala, suferinţa şi moartea, avem ocazia să creăm o relaţie specială cu acesta. Probabil că noi nu luăm în considerare un simplu gest de ajutor cu intenţia de a lega o relaţie. Dar deseori se întâmplă acest lucru şi cei pe care i-am ajutat probabil că ne vor fi alături când vom avea nevoie de ajutorul lor. Îmi place să cred că trăim într-o lume în care oamenii nu doar au nevoie de ajutorul altora, dar şi sunt dispuşi să ajute la rândul lor. Îmi place să cred, într-un fel, că atunci când îi ajutăm pe alţii ne ajutăm pe noi. Rugăciunea zilnică pentru călăuzirea lui Dumnezeu ne va conduce în mod sigur în luarea deciziilor corecte când vine vorba de ajutorarea altora.

Din experienţa mea cu acea tânără care suferea de varicelă, ştiu că „legăturile în timpul suferinţei” pot fi o binecuvântare pentru toţi cei care întind o mână de ajutor plină de iubire.
 


Elizabeth Ida Cain

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO