Mult mai mult decât am cerut sau visat

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

În urmă cu ceva timp, am hotărât împreună cu soţul meu să ne depunem CV-urile la câteva locuri de muncă disponibile într-un orăşel. Am hotărât să ne rugăm pentru acest lucru şi i-am cerut lui Dumnezeu să ne arate unde ar trebui să mergem. Am fost de acord să mergem la interviuri. Dacă vreunul dintre noi ar fi reuşit şi i s-ar fi oferit un loc de muncă, atunci urma să ne vindem casa şi să ne mutăm în acel oraş.

Posibilul angajator m-a informat că fusesem aleasă ca prima opţiune. Am acceptat slujba. Dumnezeu aranjase totul. Dar era o singură problemă: casele din noul oraş erau mult mai scumpe decât cele unde locuiserăm până atunci. Ne era imposibil să ne permitem să cumpărăm o casă acolo chiar cu toţi banii obţinuţi din vânzarea casei noastre. Ne-am rugat lui Dumnezeu pentru această problemă.

În tot acest timp am fost şi am văzut câteva case. Totul părea să meargă pe dos. Am început să cer împlinirea făgăduinţelor Tatălui ceresc; doar aveam încredinţarea că era de la El această mutare. Soţul meu mi-a povestit despre o casă pe care o văzuse la capătul unui drum de ţară, dar nu am fost interesată. Seara, înainte de culcare, m-am rugat lui Dumnezeu.

În acea noapte am visat că ajunsesem la o casă care semăna cu casa în care locuiau nişte prieteni. În visul meu, uşa de la intrare era pe partea opusă faţă de uşa casei prietenilor noştri. În vis, am întrebat-o pe prietena mea de ce mutase uşa. A zâmbit şi a spus „Aceasta nu este casa mea. Este a voastră.”

Ziua următoare am mers să vedem mai multe case. Fiind în apropierea casei despre care îmi povestise soţul meu, am spus că sunt dispusă să mergem să o vedem. Spre surprinderea mea, arăta precum casa din visul meu! „Aceasta este casa noastră”, i-am spus soţului meu. S-a uitat la mine puţin speriat. I-am explicat că eu cred că Dumnezeu îmi arătase exact acea casă în visul avut cu o seară înainte.

L-am sunat pe agentul imobiliar şi am încheiat afacerea, lucru posibil doar prin harul lui Dumnezeu.

Până astăzi sunt foarte emoţionată de fiecare dată când îmi amintesc cum Dumnezeu ne poate da mai mult decât cerem sau visăm. Îţi mulţumesc, Doamne!

Nilva de F. Oliveira da Boa Morte

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO