Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

Când mă aflam în vizită la nepoţii mei Brian şi Mikki, am observat că aveau diferite puzzle-uri. Ne-am aşezat la masă şi am încercat să facem unul, dar avansam cu greu. „Hai să ne oprim puţin”, a spus unul dintre nepoţi.

„Da”, a fost de acord celălalt, „putem reveni la el mai târziu.” Aşadar, am lăsat puzzle-ul neterminat, cu piese răspândite peste tot. Curând, ne-am aglomerat cu alte activităţi de familie. Însă, din când în când, reveneam la puzzle şi mai observam câte o piesă care se potrivea. Eram cu toţii încântaţi de aceste noi completări la puzzle. Când am terminat într-un final puzzle-ul, am fost atât de mulţumiţi de rezultat, încât l-am înrămat!

Şi viaţa mea este asemenea unui puzzle uriaş. Uneori am încercat să forţez o piesă să intre unde nu îi era locul. Alteori am încercat să pun o piesă înainte ca cele din jurul ei să fie aşezate cum trebuie. Insă, odată ce ai început să asamblezi un puzzle, există dorinţa de a încerca să-l termini cât mai repede posibil. De-a lungul anilor, am învăţat că trebuie să-L las pe Dumnezeu să aşeze piesele puzzle-ului vieţii mele în ordinea corectă: facultate, căsătorie, casă, copii, acum nepoţi şi strănepoţi. Dumnezeu avea un plan pentru viaţa mea, iar eu trebuia să-l las să se împlinească în ordinea aleasă de El. Este precum evoluţia unei sarcini. Odată conceput, copilul începe să se dezvolte. Dar ideal ar fi ca el să se dezvolte pe deplin înainte de a fi născut.

Uneori nu am înţeles cum şi în ce ordine se îmbinau toate piesele vieţii mele. Dar Dumnezeu îmi spune că are un plan. El poate vedea puzzle-ul întreg, complet, chiar dacă eu nu-l văd.

Cu ajutorul Său, urmându-I exemplul şi lucrând împreună cu El la piesele din viaţa mea, într-o zi voi vedea imaginea finală. Îi voi înţelege planul – în ciuda obstacolelor, a cotiturilor şi a regreselor – de a asambla piesele puzzle-ului vieţii mele. Voi vedea că rezultatul final va fi înrămat pentru o veşnicie cu El.

Viaţa mea se poate rezuma în felul următor: voi merge oriunde Isus merge cu mine. Nu aş schimba nimic din puzzle-ul uneori de neînţeles al vieţii mele, deoarece Isus îmi conduce paşii.

Betty Glover Perry

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO