Iau astăzi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta. – Deuteronomul 30:19

Era o dimineaţă grea pentru clasa noastră de la şcoala specială din cartier. Părea că toţi copiii se treziseră cu faţa la cearşaf. Shaun coborâse nervos din autobuzul şcolii şi se pusese în mijlocul clasei pe podea, refuzând să se mişte sau să vorbească. Erica, o fetiţă care în mod normal era destul de cooperantă, insistase că nu dorea să citească în timp ce trântea cartea pe masă. Şi mai era si Brandon. Nu-şi găsea lucrarea de la matematică, aşa că dărâmase furios biroul, cărţile, iar foile zburau în toate direcţiile! In sfârşit, după o oră şi ceva de stat cu nişte copii mânioşi şi necooperanţi, profesoara cu care lucram s-a uitat la mine şi mi-a spus: „M-am săturat. Nu mai suport. Am plecat!” Spunând acestea, a ieşit pe uşă. Ei bine, desigur că nu puteam pleca amândouă. Nu aveam ce face, trebuia să stau în clasă şi să lucrez cu doisprezece copii dificili.

Aproximativ două ore mai târziu, când în sfârşit s-a întors, colega mea mi-a adus două pachete de bomboane şi mi-a spus simplu: „Mersi că m-ai salvat.”

Din fericire, când S-a uitat la lumea noastră plină de oameni răi şi mânioşi, Dumnezeu nu a spus: „Las-o baltă. M-am săturat de rebelii ăştia!” în loc să spună: „Am plecat de aici”, Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (loan 10:10) Isus ne-a oferit salvarea – viaţa Sa. 1 loan 5:12 spune: „Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.”

Isus tânjeşte după o relaţie cu noi. El vrea să petrecem timp cu El în fiecare zi, în studiul Bibliei şi în rugăciune. Isus este Modelul nostru. În Marcu 1:35 scrie: ,A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.”

Dacă Isus avea nevoie de un timp de rugăciune dimineaţa devreme, cu atât mai multă nevoie avem noi. Isus ne spune că viaţa veşnică este să-L cunoaştem pe El şi pe Tatăl (loan 17:3). Nu trebuie decât să-I acceptăm oferta, să petrecem timp cu El şi doar să spunem: „Îţi mulţumesc, Isuse, că m-ai salvat.”

Sharon Oster

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO