Dumnezeul meu acționează întotdeauna la timp

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta. – Isaia 65:24

Mă confruntam cu nişte probleme financiare şi treceam prin vremuri grele în timp ce aşteptam să primesc indemnizaţia de handicap.

Deşi făcusem demersurile prin intermediul unui avocat, mi se părea că acesta nu lucra atât de repede pe cât speram eu.

M-am rugat lui Dumnezeu de câteva ori, aşteptând un răspuns.

Într-o dimineaţă de Sabat, în timp ce-l aşteptam pe fratele meu să vină să mă ducă la biserică, am primit un telefon de la un prieten. Ii spusesem cu o zi înainte că aveam ceva probleme financiare. El mi-a spus că nu era corect ca eu să sufăr din punct de vedere financiar, iar el să stea cu mâinile în sân. M-a întrebat dacă mă putea ajuta.

Mândria aproape că m-a făcut să zic „nu”, pentru că eu – femeie fiind – fusesem învăţată să nu accept niciodată bani de la un bărbat. Eram de câţiva ani prietenă cu acest tânăr, iar el mă ajutase mult în vremuri grele. Mă încurajase să-mi reiau studiile la facultate. Am făcut asta şi acum am o diplomă.

Acest prieten mă ascultase de multe ori când simţeam nevoia să mă descarc. M-am gândit puţin şi apoi i-am spus că îi voi accepta oferta. I-am mărturisit prietenului meu că aş avea mare nevoie de bani.

Mi-a spus că îmi va trimite banii şi că era fericit că putea să ajute.

Este uimitor că, atunci când ai nevoie de ceva, Dumnezeu ştie exact cum să te ajute. În încercări, atunci când trecem prin perioade grele, este bine să ştim că ne putem baza pe faptul că Dumnezeu ne va da ce avem nevoie. Chiar dacă lucrurile se înrăutăţesc, trebuie să avem întotdeauna încredere că Dumnezeu vrea ce este mai bine pentru noi. Suntem copiii Lui. Este plăcerea Lui să ne vadă sănătoşi şi avansând în umblarea noastră cu El. Este mai mult decât dispus să ne ofere tot ce avem nevoie pentru a ne apropia mai mult de El.

Poate că Dumnezeu nu va acţiona întotdeauna atunci când vrem noi sau într-un mod evident, dar va acţiona întotdeauna la timp.

Kristen Hudson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO