Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

Era o zi frumoasă şi însorită de august, în anul 1998, iar eu eram neobişnuit de emoţionată, deoarece în câteva zile fiica mea avea să înceapă şcoala. În ziua aceea de vineri, după ce am făcut cumpărăturile pentru casă, m-am oprit împreună cu fiica mea la croitoreasă pentru a lua uniformele şcolare pe care aceasta i le făcuse. Mă uitam încântată la micile uniforme şi le examinam. Fiica mea, de asemenea, nu-şi mai putea stăpâni nerăbdarea în timp ce proba pentru ultima oară uniformele. Bucuroase că acestea îi veneau perfect, am plecat spre casă.

Am ajuns acasă în jurul orei 2:45 după-amiaza. Soţul meu, antreprenor în domeniul construcţiilor, ne-a salutat din biroul său, care se afla în acelaşi complex cu casa noastră. Ne-a spus că va veni şi el acasă imediat. Pe la ora 3 după-amiaza a intrat în casă pe uşa de la bucătărie. M-a sărutat de la revedere, spunând că pleacă să le dea muncitorilor plata pentru săptămâna respectivă. În general, pleca de acasă vineri la ora 3:15 pentru a-şi plăti angajaţii. Însă în acea zi de vineri a plecat cu 15 minute mai devreme, fără vreun motiv anume.

La ora 3:05, cineva a dat buzna prin uşa de la bucătărie. Am crezut că era soţul meu, care uitase probabil ceva şi venise să ia. M-am uitat prin casă, aşteptându-mă să-l văd. În schimb, dau nas în nas cu un bărbat mascat ce îndrepta spre mine un pistol. Îngrozită, am început să ţip incontrolabil. Mi-a poruncit să nu mai ţip.

– Unde este soţul tău şi unde sunt banii? m-a întrebat el, făcând referire la banii pentru plata muncitorilor.

I-am spus că soţul meu plecase şi că nu aveam bani.

Bărbatul a mers în sufragerie, unde erau mama mea împreună cu fiica mea şi cu băieţelul meu de patru luni. La vederea bărbatului înarmat, mama mea a început să ţipe: „Isuse! Isuse! Isuse!” Deşi bărbatul îi ordona să facă linişte, ea striga cu şi mai multă putere.

În acel moment, am văzut o ocazie de a fugi prin bucătărie în curte – de unde am văzut un alt bărbat mascat într-o maşină! Deoarece maşina nu bloca intrarea în proprietate, am putut să trec în fugă pe lângă ea şi să ajung în stradă, pentru a cere ajutor. Foarte repede maşinile s-au oprit în faţa casei noastre, creând un ambuteiaj. Mama şi copiii au reuşit şi ei să scape, fără să fie răniţi.

Să ne încredem pe deplin în îngerul Domnului, care tabără astăzi în jurul nostru şi ne scapă de primejdie.

Gerene I. Joseph

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO